25 / 04 / 2024

Alışveriş merkezlerindeki kiralanabilir alanlar arttı!

Alışveriş merkezlerindeki kiralanabilir alanlar arttı!

JLL Türkiye Müşteri Muhasebesi ve Yeniden Kiralama Kıdemli Direktörü Gökhan Faik Yazıcı yaptığı açıklamada, 2021 yılında alışveriş merkezlerindeki kiralanabilir alanların artış gösterdiğini söyledi.



Gayrimenkul sektöründe dünya devleri arasında bulunan JLL Türkiye, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecine rağmen 2021 yılını büyüyerek tamamladı. 2021'e dair değerlendirmelerini ve 2022 yılı için öngörülerini anlatan JLL Türkiye Müşteri Muhasebesi ve Yeniden Kiralama Kıdemli Direktörü Gökhan Faik Yazıcı, tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin etkisiyle dijitalleşmenin hızlandığını ve Metaverse, NFT, uzay turizmi gibi pek çok gelişmenin geçtiğimiz yıl hayatımıza girdiğini söyledi. Faik Yazısı yaptığı açıklamada, sene boyunca dalgalanan döviz kuru ve enflasyonun etkisiyle perakendecilerden gelen taleplere yönelik yapılan geri bildirimlerde hemen hemen her faktörün güncellendiğini, yeniden değerlendirilip yatırımcı ve perakendeci çözüm ortaklarıyla anlık şekilde paylaşıldığını dile getirdi.

Alışveriş merkezlerindeki kiralanabilir alanlar arttı!

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDEKİ KİRALANABİLİR ALANLAR ARTTI MI?

2021 yılında JLL Türkiye’nin perakende sektöründe yer alan iş ortaklarına pek çok yeni markanın katıldığını kaydeden Yazıcı, kiralanabilir alanlardaki marka karmasının en verimli biçimde oluşturulduğunu da kaydetti. Faik Yazıcı, aynı zamanda JLL Türkiye yönetiminde yer alan AVM'lerde kiralanabilir alanların 2021 yılında bir önceki seneye nazaran artış gösterdiğini söyledi.

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

AVM'lerde dövizle kira krizi!


Geri Dön