16 / 04 / 2024

Alkent 2000 mahallesi girişine kurulan gecekondular davalık oldu!

Alkent 2000 mahallesi girişine kurulan gecekondular davalık oldu!

Büyükçekmece Alkent 2000 Mahallesi girişine kurulan baraka tipi gecekondular davalık oldu. Amerikan tipi 2 katlı villalardan oluşan Alkent 2000 Mahallesi'nin Çamlıca Bulvan girişinde, gündüz vakti kaçak gecekondu yaptılar.




Büyükçekmece Alkent 2000 Mahallesi girişine kurulan baraka tipi gecekondular davalık oldu. Amerikan tipi 2 katlı villalardan oluşan Alkent 2000 Mahallesi'nin Çamlıca Bulvan girişinde, gündüz vakti kaçak gecekondu yaptılar. Bu da yetmezmiş gibi kaçak bekçi kulübeleri, yeni eklenti yapılarak büyütüldü

Alkent 200.0 Mahallesi'nin en büyük derdi kaçak yapılaşma. İBB ekipleri aynı mahallede, yine aynı yerde daha evvel betondan yaplan tag ye bekei kulübelerini yıkarak yolu halka açmıştı. İBB'nin devlet yolunu işgalden kurtarmasına rağmen, mahalenin Çamlıca Bulvarı girişine tekrar 2 prefabrik bekei kulubesi konuldu. 

Kulübelerden bir tanesi yine imar kanununa aykırı olarak arkaya doğru büyütüldü. Büyükçekmece Belediyesi'nin bu kaçak kulübelere ses çıkarmaması mahalleli tarafından tepkiyle karşılandı. Mağdur sakinler, mahalle girişinde özel güvenlik olmayacağını belirterek, "Bu durum mahalleye site havası verir. Özel güvenlik sözde sitenin sosyal tesisinde ki müdür odasında oturabilir. Bu kaçakları mahkemeye taşıyacağız" açıklamasını yaptı.


Gazete İstanbul


Geri Dön