20 / 04 / 2024

ALKÜ’de çarşı inşaatı başladı!

ALKÜ’de çarşı inşaatı başladı!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Kestel kampüsü sosyal donatı alanlarında çarşı inşaatının temel atma çalışmalarına başladı.



Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından çalışmalarına başlanan çarşı binalarının inşaatına başlandı. Yeni Alanya Gazetesi'nde yer alan habere göre; 6 Ağustos tarihinde ihalesi yapılan ve 1700 metrekare alan üzerinde inşa edilecek çarşı binasının 110 günde tamamlanması planlanıyor.

İki blok olarak inşa edilecek çarşı binasında 5 adet 25 metrekarelik, 8 adet 50 metrekarelik, 4 adet 200 metrekarelik iş yerleri bulunacaj. Toplamda 17 dükkândan meydana gelecek çarşıda restoran, kafeterya, pastane, kuaför, oyun salonu, kırtasiye gibi hizmet alanları bulunacak. 

İhalesi kapsamında ayrıca yaklaşık 40.000 metrekare alana da yaya, bisiklet ve araç yolları ile otoparkların yapımı tamamlanacak, yeşil alanların oluşturulması ve çevre duvarlarının yapılması ile proje tamamlanacak. Öğrencilerin güzel bir yerleşkeye kavuşmaları için çalışmalarını her yıl artan bir ivme ile sürdürdüklerini söyleyen ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Bir süre önce ihalesini yaptığımız çarşı binasının temeline bugün ilk beton döküldü. Öğrencilerimizin bizden çarşı talepleri vardı ve sosyal donatı alanlarına ihtiyaç duyduklarını söylüyorlardı. Bizde öğrencilerimizin taleplerine olabildiğince hızlı cevap vermeye çalışıyoruz. İnşallah binamızı 110 gün içinde tamamlayıp,öğrencilerin ihtiyaç duyduğu mağaza ve dükkânlara çarşımızda yer vereceğiz. Ayrıca önemli bir alanda daha çevre düzenlemesi yapıp, daha yeşil ve temiz, öğrencilerimizin rahatça vakit geçirip dinleneceği alanları da öğrencilerin kullanımına açacağız” açıklamasında bulundu.


Geri Dön