25 / 04 / 2024

Alman turist sayısında düşüş yaşandı!

Alman turist sayısında düşüş yaşandı!

Alman ve Rus turistlerin aynı otelde tatil yapmaya yanaşmıyor. SideManavgat turizm destinasyonunun son 25 yıldır turizm hareketliliğini Alman turistler oluşturuyor. Almanları, ikinci sırada Ruslar takip ediyor.



Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün, Alman turistlerde bu sene geçmi yıllara göre yüzde 20 dü ü oldu unu söyledi. Side'de yaptı ı açıklamada, Alman turistlerin yerini Rus turistlerin almaya ba ladı ını kaydetti. 

Alman turistler bölgede geçmiş yıllarda tatil yapma oranının yüzde 55 oldu unu vurgulayan Akgün, bu sene bu rakamın yüzde 35 seviyesine düştüğünü ifade etti. 

Turizmci, turizm seyahat acenteleri ve esnafın beklentisinin Alman turist oldu unun altını çizen Akgün, temmuzu ve ağ ustos ayında Alman turist oranının yüzde 55 seviyesine ula maması halinde turizm sektörünü sıkıntılı bir sürece sokabileceğini kaydetti. 

Euro'nun Türk parası kar ısında de erlenmesine bağlı Almanların tatil yapma ve alı veri yapmada bölgenin cazip bir destinasyon oldu unu vurgulayan Akgün, "Turizmde Antalya'nın can damarı Alman turistler. 

Maalesef geçmi yıllara göre Alman turistlerde yüzde 20 oranında dü ü var. Umarım bu yüzde 20'lik kaybı önümüzdeki aylarda telafi ederiz. Alman turistler bölge turizmine can katıyor. Esnaf ve turizmciler Alman turistler özledi."diye konu tu. 

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birli i (T SOYAB) Ba kanı Hüseyin Aydo an, geçmi yıllara göre bölge destinasyonunda Alman turistlerde yüzde 20-25 oranında düşüüün olduğunu söyledi. Bunda iklim artlarmmda etken oldu unu belirten Aydoğan, Almanların sıcak ve nemli havada tatil yapmayı sevmedi ini kaydetti. 

Almanya'da bu sene havaların ılık ve serin geçmesinin dü ii te etkili oldu unu anlatan Aydo an, Alman turistlerde dü ii e kar ı Rus turistlerde yüzde 10 oranında artı oldu unu ifade etti. 

Bölge destinasyonun turizm yoğunlu unu önemli ölçüde ba ta Almanlar olmak üzere Avrupa, Rus ve skandinav turistleri olu turdu unun altını çizen Aydoğan, son yıllarda bölgeye Baltık ülkeleri ile Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Lüksemburg ve Makedonya, Ukrayna, Romanya ve Polonya gibi ülkelerin de turistlerin gelmeye ba ladı ını söyledi. Aydo an, "Bölgenin turizmde lokomotifi Almanlar. Kısa sürede bu durgunlu u atarız."ifadesini kullandı. 

Side Çiçek Pansiyon'un sahibi Asker Ba cık, geçmi yıllarda bölgeye Almanların turistlerin fazla geldi ini 2 yıldır azalma oldu unu söyledi. Side'de turizmin pansiyonculukla ba ladı mı hatırlatan Ba cık, Side'yi turizmde ismini dünyaya duyurmasında Almanların katkısının yüksek oldu unu kaydetti. 


Antalya Manavgat'ın Sesi


Geri Dön