24 / 04 / 2024

Almanya'da kiralık ev bulmak zorlaştı!

Almanya'da kiralık ev bulmak zorlaştı!

Almanya'da konut sorunu gittikçe büyüyor. Büyükşehirlerde ev bulmakta zorlanan aileler kira bedelleri ile metrekare arasındaki farkın büyümesinden şikayetçi.




Almanya'da yapılan bir araştırmada ülke genelinde kiralık ev bulmanın 10 yıl öncesine kadar zor olduğu orta çıktı. Hürriyet'te yer alan habere göre; satılık ve kiralık gayrimenkullerin yayınlandığı İmmoweltadlı internet sitesi, Almanya’nın 36 şehrinde 10 yıl önceki aynı kira bedeline karşı ikâmet edilen konut büyüklüğü ile bugün aynı bedelde kiralanabilen konut büyüklüklerini kıyasladı.

Araştırmaya göre;  Berlin’de 10 yıl önce 4 kişilik bir aile 1000 Euro kira ödeyerek 120 metrekarede oturabilirken, şimdi aynı fiyata en fazla 69 metrekarelik ev kiralayabiliyor. Buna göre Berlin’de aynı kira bedeline karşı ikâmet edilebilen konut büyüklüğü yüzde 43 oranında küçüldü.

Almanya da kiralık ev bulmak zorlaştı!

Kira bedeliyle konut büyüklüğü arasındaki farkın gittikçe büyüdüğü bir diğer şehir ise Münih oldu. Mühih’te bugün 10 yıl öncesine göre aynı kira bedeline karşı ortalama yüzde 40 oranında daha küçük konut kiralanabiliyor. 10 yıl önce Münih’te 1000 Euro’ya yaklaşık 85 metrekarelik konut kiralanabilirken bugün aynı kira bedeliyle en fazla 51 metrekarelik ev bulunabiliyor. Frankfurt’ta da 10 yıl önce 1000 euroya 92 metrekarelik ev kiralayabilenler bugün aynı fiyata ortalama 65 metrekarelik evde yaşayabiliyor. 
 

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 12,2 düştü!


Geri Dön