26 / 04 / 2024

Almanya'da konut fiyatlarındaki rekor artışta balon endişesi!

Almanya'da konut fiyatlarındaki rekor artışta balon endişesi!

Almanya'da sık sık gündeme gelen konut fiyatları 2021 yılının son çeyreğinde bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,2 artış gösterdi. Söz konusu bu artış balon endişelerini de beraberinde getirdi.



Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), konut emlak fiyatlarına ilişkin merakla beklenen 2021 son çeyrek ve 2021 verilerini resmen duyurdu. 

Merakla beklenen söz konusu verilere göre, Almanya’da sık sık gündeme gelen konut fiyatları geçen senenin ekim-aralık döneminde 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 12,2 artış gösterdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) konuyla ilgili olarak yaptığı aaçıklamasında, yaşanan bu artışların geçen senenin 2. çeyreğinde 10,8 ve üçüncü çeyreğinde yüzde 12 yükselişten sonra geldiğini kaydetti. Yine Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından yapılan açıklamada, 2000 tılında kayıtların tutulmaya başladığından itibaren konut amaçlı gayrimenkul fiyatlarında önceki senenin ilk üç aylık dönemlerine yine en güçlü fiyat artışı olduğu bildirildi.

Almanya da konut fiyatlarındaki rekor artışta balon endişesi!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Almanya'da sık sık gündeme gelen konut fiyatları 2021 yılı genelinde de ortalama yüzde 11 artış gösterdi. Söz konusu konut fiyatları 2020 yılında da ortalama olarak yüzde 7,8 artış gösterdi.
 

Peki konut fiyatlarındaki rekor artış ile ilgili olarak uzmanlar ne diyor? İşte detaylar...


Geri Dön