29 / 03 / 2024

Konut fiyatlarında rekor artış! Metrekare fiyatları ikiye katlandı!

Konut fiyatlarında rekor artış! Metrekare fiyatları ikiye katlandı!

BETAM ve Sahibinden.com'un hazırlamış olduğu rapora göre konut fiyatlarında rekor artış yaşandı. Türkiye genelinde ortalama satılık konut metrekare cari fiyatı yüzde 119,3 artış kaydetti ve 7 bin 965 TL olarak açıklandı.



Sahibinden.com ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM tarafından “sahibindex Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporu hazırlandı. Bu rapora göre satılık konut fiyatlarında ciddi bir artış olduğu kaydedildi. 

Bloomberght'de yer alan habere göre; satılık konutların metrekare fiyatları geçen yılın aynı dönemini ikiye katladı. Geçen yılın Şubat ayına göre Türkiye genelinde ortalama satılık konut metrekare cari fiyatı yüzde 119,3 artış kaydetti ve 7 bin 965 TL oldu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön