19 / 04 / 2024

ALOSBİ'ye küçük sanayi sitesi kuruluyor!

ALOSBİ'ye küçük sanayi sitesi kuruluyor!

Bölgede 120 küçük dükkan ve sosyal alanlardan oluşan bir saha oluşturacaklarını söyleyen ALOSBİ Başkan Yardımcısı Adnan Saka, böylece fabrikaların küçük sanayi sitelerine gitmek zorunda kalmayacağını söyledi.



Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve ALOSBİ Başkan Yardımcısı Adnan Saka ile ALOSBİ Bölge Müdürü Bülent İlktuğ, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde yapacakları yeni projeyi basınla paylaştı. Saka, bölgede en küçüğü 5 bin metrekare olan parseller haricinde, daha küçük parsellerle hazırlanmış 275'er metrekarelik dükkanlarla ALOSBİ içerisinde bir "Orta Ölçekli Sanayi Sitesi" kurmayı düşündüklerini açıkladı. 


"İdeal bir fırsat"

Saka, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Bilindiği gibi organize sanayi bölgelerinde küçük dükkan yapılmıyor. En küçük parsel 5 bin metrekare. Fiyatı da 1 milyon lira civarında. Organize sanayi bölgemizde fabrikası olan insanların fabrikalarına tornacı, parça malzeme, kaynakçı lazım oluyor. O zaman da küçük sanayi sitesine gitmek zorunda kalıyorlar. Biz, böyle bir küçük sanayi sitesi yapılması için bakanlıktan izin istedik. Bakanlık da uygun gördü. Bölgeye 120 küçük dükkan yapacağız. Yani Organize Sanayi Bölgesi içinde küçük sanayi sitesi gibi 120 tane 225 metrekare büyüklükte, sundurma alanı ve kullanım alanıyla 450 metrekareye yaklaşan bir küçük sanayi sitesi yapacağız."

Saka, yatırım amaçlı almak isteyenlerden çok çalışacak kişilere satış yapmak istediklerini belirterek şimdiden çok sayıda talep aldıklarını da ifade etti. 

ALOSBİ Bölge Müdürü Bülent İlktuğ ise projenin, organize sanayi bölgesi imkanlarını KOBİ'lere sağlayacağını kaydetti. Bölgede 362 sanayi parseli bulunduğunu, 40 tesisin faal olduğunu ve 24'ünde inşaatın devam ettiğini dile getiren İlktuğ şunları söyledi: "Yatırımlarda büyük ivme kazanmış durumdayız. Fabrika inşaatları hızla devam ediyor. Dolayısıyla burada yer alacak firmalar, aslında altın bir yatırım yapmış olacak. Çünkü 362 ulusal ve uluslararası firmayla birlikte çalışma, iş ortaklığı yapma, bunlara tedarikçi olma fırsatı yakalayacaklar. Bir taraftan bu proje sadece dükkanlardan oluşmuyor. İçerisinde ticaret alanları, sosyal tesisler, spor sahalarıyla birlikte yaklaşık 500 bin metrekare üzerine kurulacak bir yapı. Dolayısıyla yatırımcılar için ideal bir fırsat olduğunu düşünüyoruz." ERDAL ÇARBOĞA


Dükkanların özellikleri

- Dükkanların bedeli 300 bin lira olarak belirlendi. Yüzde 30'u peşin alınacak, kalan ödeme, alıcıyla konuşarak tespit edilecek. 

- ALOSBİ Orta Ölçekli Sanayi Sitesi'ndeki dükkanlar 7.5 metre tavan yüksekliğine sahip olup batar kat ve vinç montajına uygun şekilde dizayn edilmiş halde alıcıya teslim edilecek.

- 225 metrekare kapalı alanın yanında 75 metrekare sundurma ve 75 metrekare açık çalışma alanıyla birlikte toplam 375 metrekare kullanım alanına sahip dükkanlar istenirse yan yana satın alınıp birleştirilerek de kullanılabilecek.

- Toplam 144 dükkan, otopark, halı saha, basketbol sahası, restoran, kafeterya, büfe, bankalar, ATM'ler, kargo şubesi, eczane, özel güvenlik ile sanayi bölgesinin avantajlarına sahip olacak.

- Dükkanların doğalgaz, elektrik, su gibi altyapıları tamamlanmış olarak teslim edilecek.

- Binayı alanlar hemen çalışmaya başlayabilecek.


Yeni Asır


Geri Dön