29 / 03 / 2024

Alper Taşdelen çevredeki binaların temeline zarar veren inşaat alanını inceledi!

Alper Taşdelen çevredeki binaların temeline zarar veren inşaat alanını inceledi!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Çankaya'da çevredeki binaların temeline zarar verdiği belirtilen inşaat alanını inceledi.



Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya Çamlıtepe Mahallesi Tevekküller Sokak'ta devam eden inşaat çalışmalarından dolayı temelinde hasar yaşandığı belirtilen ve dün gece apartman sakinleri tarafından boşaltılan üç katlı ve 10 daireli Saadet Apartmanı'nın yer aldığı bölgeye gelerek yetkililerden önemli bilgiler aldı, incelemeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan incelemelerden sonra basın mensuplarına açıklama yapan Alper Taşdelen, "Bulunduğumuz noktada şu ana kadar çıkan haberlerin aksine binaların temellerinde herhangi bir kayma ve yıkım tehlikesi yok." diye konuştu.

Alper Taşdelen çevredeki binaların temeline zarar veren inşaat alanını inceledi!

Geçen hafta aynı mahalledeki Açelya Apartmanı'nın temelinin kayması ve istinat duvarının yıkılmasından sonra daha tedbirli olduklarını dile getiren Alper Taşdelen, bu kapsamda Tevekküller Sokak'taki inşaat alanında faaliyetin hızlandırılması amacıyla belediye tarafından 10 Nisan tarihinde bildirimde, 12 Nisan tarihinde de tebligatta bulunulduğunu dile getirdi.

Alper Taşdelen, yaşanan olaydan sonra yapı denetim firmalarını ve müteahhitleri uyardıklarını dile getirerek "Burada da istediğimiz şu, istinat görevi görecek olan perde betonunun hızlı bir şekilde imalatını takip ediyoruz. Dün akşam yağmurun olduğu yerde üst tabakada temeli etkilemeyen bir noktada ufak bir gelme oldu. Bu da bizim aslında bu süreci ne kadar tedbirli yönetmemizin elzem olduğunu gösterdi. Şu anda imalat devam ediyor. Çok hızlı bir şekilde temel ve perde betonu yapımı sürecek." dedi.

Yakın bölgelerdeki binalarda inşaattan kaynaklı risk bulunmadığını belirten Alper Taşdelen, Saadet Apartmanı'na yakın bir noktadaki Açelya Apartmanı ile ilgili geçen hafta yaşanan olaydan dolayı vatandaşların tedirgin olmasını da anlamak gerektiğini belirtti.

Alper Taşdelen çevredeki binaların temeline zarar veren inşaat alanını inceledi!

"Sorun oluktan akan sudan mı kaynaklanmış?" sorusu üzerine Alper Taşdelen, "Evet. Oradan gelen su neticesinde... Burada kaya zemin var. Bir sıkıntı yok." diye konuştu.

Alper Taşdelen, Saadet Apartmanında yaşayanların evlerine dönüp dönemeyeceklerine ilişkin soru üzerine, "Tabii burada hocalarımız da var. Geri dönebilirler. Ama dediğim gibi geçen hafta yaşanan olaydan sonra vatandaşlar tedirgin oluyor. Onlara da hak veriyoruz. İsteyenleri biz misafir edeceğiz. Zaten şu an yan taraftaki binalarda vatandaşlar oturuyor." dedi.

- Hırsızlık olaylarına karşı polis ekibi görevlendirildi

Diğer bir taraftan kaymakamlık yetkilileri, Saadet Apartmanı'nda oturan vatandaşların tahliye edilmediğini, tedirginlik yaşayan apartman sakinlerinin kendi istekleriyle konutlarından ayrıldığını dile getirdi.

Ayrıca yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı apartman önünde polis ekipleri de nöbet tutuyor.

 

Ankara'da inşaat kazısının temeline zarar verdiği 3 katlı bina boşaltıldı!

Geri Dön