19 / 04 / 2024

Alsancak’ta eski binalar akıllı otopark olacak!

Alsancak’ta eski binalar akıllı otopark olacak!

600 metrekareden büyük olan eski binaların kamulaştırılarak otoparka dönüştürüleceğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, " Her bulduğumuz yeri otopark yapmaya hazırız " dedi...




İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak'taki otopark sorununu çözmek için kamulaştırmalara hız verme kararı aldı. Bu amaçla 600 metrekareden büyük eski binalar kamulaştırılarak 'akıllı otopark'a dönüştürülecek. Bölgede yaşayan vatandaşlar gerekirse 'zorla' üye yapılacak. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak'ta Şubat ayında yapımına başladığı 11 katlı 'tam otomatik' otoparkın talepleri karşılaması halinde bölgede yenilerinin yapılacağını müjdeledi. Bölgedeki eski binaların araştırıldığı ve uygun olanların sahipleriyle masaya oturulacağı ifade edildi. 


Örnek olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bölgede bulunan eski binaların kamulaştırılarak akıllı otopark haline getirileceğini kaydederek, "Biz Hocazade Camii'nin karşısındaki otoparkı Şubat ayına kadar bitireceğiz. Kabası bitti, hızlı şekilde ilerliyoruz. Onu deneyeceğiz. Boşaltma, vatandaşların arabasını alma ve sirkülasyonu göreceğiz. Onu gördükten sonra Alsancak'ta 600-700 metrekareden büyük eski bina kaç para ise, nerede görürsek yapacağız. Düşüncemiz bu. Hiç değilse 12'den sonra itfaiyenin ve ambulansın girebileceği yolları açalım. Bu uygulamanın çözüm olacağına inanıyorum. Her bulduğumuz yeri otopark yapmaya ve kamulaştırmaya hazırız" diye konuştu. 

Otoparkların yapıldığı bölgelerde vatandaşların gerekirse 'zorla' üye yapılacağını kaydeden Kocaoğlu, "Alsancak'a gelen vatandaşın işi 7'de biter ve evine gider. Bilemedin, 12'de bitsin. Otoparklara dışarıdan gelenleri değil, orada oturan insanları zorunlu üye yapacağız. Aracını yola koymasın, yol boş kalsın. Yollara açıklık kazandıralım" dedi. FATİH ABACIOĞLU


'Her yerde otopark yapılmıyor'

Aziz Kocaoğlu, "Gaziemir'e otopark yaptık, 24 saati 3 lira dedik. Ama yok kardeşim. Otoparkı belli yerlerin dışında yaptığınız zaman ne kullanan var ne gelen ne de giden" diye konuştu. 


Yeni Asır


Geri Dön