23 / 04 / 2024

alsancak eski bina otopark

alsancak eski bina otopark

600 metrekareden büyük olan eski binaların kamulaştırılarak otoparka dönüştürüleceğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, " Her bulduğumuz yeri otopark yapmaya hazırız " dedi...

Milli Emlak'tan 3 ilde kiralık arazi ve bina! Tarihler tek tek açıklandı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eskişehir, Isparta ve Artvin'de yer alan bina ve araziler için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan o ihale ilanları...

Aryap İnşaat, Eskişehir’in ilk sismik izolatörlü olan konut projesine imza atıyor

Eskişehir ve Bursa’da inşaat sektörüne kazandırdığı sağlam, güvenilir ve yeşil bina standartlarına uygun olan projeler ile öne çıkan Aryap İnşaat, son teknolojinin entegre edildiği konutlar yapıyor.

Eskişehir’de deprem riskine karşı 22 bin bina incelendi! Sıra 28 bin binada!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda üç belediye ile TMMOB İnşaat Mühendisleri arasında imzalanan protokol masaya geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesince verilen bilgilendirmede Eskişehir’de 22 bin binanın incelendiği ve incelemelerin sürdüğü aktarıldı.

Eskişehir'de inşaat çalışmaları yıllardır devam eden bina ihaleye çıkıyor!

Eskişehir Ticaret Odası (ETO)’nın yeni hizmet binasının faaliyete sunulması için ihale süreci başlattığını duyurdu. 

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Eskişehir'deki riskli binalar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Eskişehir'de bina stokunun tamamını tarayıp, riskli binaları belirlediklerini belirtti.

Beşiktaş’taki eski askeri araziye kat artışı: 5'ten 8'e yükseldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen, ‘bina yükseklikleri zemin + 5 katı geçmesin’ talimatına rağmen İstanbul’un boyu uzuyor. Beşiktaş’taki eski askeri alanda kat artışı yapıldı. Kat sayısı 5'ten 8'e yükseltildi.

Bina güçlendirme hakkında doğru bilinen yanlışlar!

Deprem kuşağında bulunan Türkiye'de, eski yöntemlerle mühendislik hizmeti alınmadan yapılmış binalar büyük risk taşıyor. Buna karşın bu yapıların yeniden yıkılma süreci oldukça uzun ve maliyetli. Bina güçlendirme çalışmalarıyla binanın performans seviyesini yükseltmek ve iyileştirmek mümkün.

Sitedeki değişikliklere bina yönetimi müdahale edilebilir mi?

Kat malikleri kurulunun verdiği yetki ile site veya bina yönetimi tarafından müdahalenin men'i ve ecrimisil davaları açılabiliyor, yapılmış olan yapılar varsa, değişiklikler varsa eski hale getirilmesi talep edilebiliyor.

Seferihisar'daki belediyeden onaylı kaçak bina yıkıldı!

Eski Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in işletme ruhsatı verdiği kaçak bina 2.5 yılın ardından yıkıldı. Şikayette bulunan Muzaffer Ulusoy, “Geç de olsa yıkım nihayet gerçekleşti” diye konuştu.

Eskişehir Odunpazarı'nda 9.1 milyon TL'ye icradan satılık bina ve arsa! 

Eskişehir 6. İcra Dairesi Müdürlüğü, Eskişehir ili, Odunpazarı ilçesi, Kanlıpınar Mahallesi, 133 ada 6 parselde yer alan bina ve arsayı 9 milyon 100 bin TL'ye icradan satıyor...

Üsküdar'da eski bina kısmi çöktü!

Üsküdar'da eski bir binada kısmi çökme meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi geldi.

Eskişehir'de yeni ev hayali kabusa döndü!

Eskişehir’de 4 bloklu sitelerinin yerine yeni bina inşa ettirmek isteyen site sakinleri, anlaştıkları müteahhitlik firmasına 2 milyon 300 bin lira ödeme yapılmasına rağmen inşaata başlanılmadığını iddia etti…

alsancak eski bina otopark Haberi

alsancak eski bina otopark


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak'taki otopark sorununu çözmek için kamulaştırmalara hız verme kararı aldı. Bu amaçla 600 metrekareden büyük eski binalar kamulaştırılarak 'akıllı otopark'a dönüştürülecek. Bölgede yaşayan vatandaşlar gerekirse 'zorla' üye yapılacak. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak'ta Şubat ayında yapımına başladığı 11 katlı 'tam otomatik' otoparkın talepleri karşılaması halinde bölgede yenilerinin yapılacağını müjdeledi. Bölgedeki eski binaların araştırıldığı ve uygun olanların sahipleriyle masaya oturulacağı ifade edildi. 


Örnek olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bölgede bulunan eski binaların kamulaştırılarak akıllı otopark haline getirileceğini kaydederek, "Biz Hocazade Camii'nin karşısındaki otoparkı Şubat ayına kadar bitireceğiz. Kabası bitti, hızlı şekilde ilerliyoruz. Onu deneyeceğiz. Boşaltma, vatandaşların arabasını alma ve sirkülasyonu göreceğiz. Onu gördükten sonra Alsancak'ta 600-700 metrekareden büyük eski bina kaç para ise, nerede görürsek yapacağız. Düşüncemiz bu. Hiç...