19 / 04 / 2024

Seferihisar'daki belediyeden onaylı kaçak bina yıkıldı!

Seferihisar'daki belediyeden onaylı kaçak bina yıkıldı!

Eski Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in işletme ruhsatı verdiği kaçak bina 2.5 yılın ardından yıkıldı. Şikayette bulunan Muzaffer Ulusoy, “Geç de olsa yıkım nihayet gerçekleşti” diye konuştu.



İzmir Seferihisar ilçesinin Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'deki Latif Ünal'a ait iki katlı dubleks ev 29 Ocak 2018 yılında İsmail Fikret Benoit Yılmaz'a satışı gerçekleşti. Dubleks olan konut satın alınmasıyla tadilat ruhsatı alınıp içi yıkılarak yenilendi. Sabah Gazetesi'nden Ceyhan Torlak'ın haberine göre; imara uygun olmayan şekilde projesi tamamen değiştirilip bir kat kaçak çıkılarak 3 katlı hale getirildi. Oturma izni bulunmayan, ruhsatsız ve tescil dışı konuta 11 Nisan 2018'de şu anda CHP'li  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Tunç Soyer'in Seferihisar Belediyesi Başkanlığı yaptığı dönemde, 'işyeri açma ve çalışma ruhsatı' verildi. Ayrıca plajın üzerine de bir platform yapıldı. Bu kanunsuzluğa dayanamayan bitişikte bulunan binanın sahibi 62 yaşındaki emekli Muzaffer Ulusoy, avukatı Ahmet Üner aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ulusoy binayı ayrıca Seferihisar Kaymakamlığı'na ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne de şikayette bulundu. 

Ulusoy'un başvurusunun ardından İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri kaçak binada incelemelerde bulundu. Başlanan incelemede binanın kaçak olan üçüncü katının 31 Aralık 2017 yılında sonra yapıldığı belirlendi. Olayın ardından yetkililer İsmail Fikret Benoit Yılmaz'a ait kaçak binanın 'Yapı kayıt belgesi'ni iptal etti. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ayrıca resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yılmaz'ın imar barışı kapsamında yatırdığı 30 bin lira para ise hazineye kaydedildi. Ayrıca İzmir Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'nce Seferihisar Belediyesi'ne gönderilen yazıda Yılmaz'a ait binanın imara uygun olmayan kısımlarının yıkım işlemlerinin ivedilikle sağlanması gerektiği ifade edildi. Bina sahibi Yılmaz'ın 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacağı ortaya çıkarken, belediye kaçak yapı için 10 Aralık 2019 tarihinde yıkım için ihale düzenledi. Yıkım için ihaleye çıkılmasının ardından yaklaşık 1.5 yıl geçti ve yıkıma geçtiğimiz günlerde başlandı. Kepçe yardımıyla binanın kaçak bölümlerinin yıkımı tamamlandı.  

Kaçak yapıyı şikayet edip kararın çıkmasını imkan sunan 62 yaşındaki Muzaffer Ulusoy, "Yaklaşık 2.5 yıldır devam eden hukuki mücadelemin sonunda binanın bir bölümünün yıkıldığını görmek beni çok mutlu etti. Ancak binanın tamamı yıkılması gerekiyordu. Tamamını neden yıkmadılar bilmiyorum. Ayrıca Seferihisar Belediye Başkanı'na bunu sormak için ulaşmaya çalışıyorum ama telefonlarıma cevap vermiyor. Bu tür kanunsuz işlere asla göz yumamam. Yine olsa yine aynı şeyi yaparım. Umarım bir daha Seferihisar'da böyle kaçak yapılara göz yumulmaz" diye konuştu.
 


Geri Dön