16 / 04 / 2024

Altensis 100 projeye yeşil kimlik kazandırdı!

Altensis 100 projeye yeşil kimlik kazandırdı!

Türkiye’de son 10 yılda sürdürülebilirlik ve çevre dostu binalar yaklaşımının gelişmesi adına pek çok ilke imza atan Altensis, bugüne kadar 100 ayrı projenin uluslararası çevre dostu sertifikası almasını sağlayarak binalara yeşil kimlik kazandırdı.



Türkiye’de çevre dostu binalar ve sürdürülebilirlik konusunda danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulan ilk şirket olan Altensis, 10 yaşına giriyor. Türkiye’de sürdürülebilirlik yaklaşımının gelişmesi adına pek çok ilke imza atan şirket, bugüne kadar 100 ayrı projenin uluslararası çevre dostu sertifikası almasını sağladı.

Markalı konut projelerinden alışveriş merkezlerine, uluslararası şirketlerin merkezlerinden üniversitelerin eğitim binalarına, kimya tesislerinden sanayi tesislerine ve ufak müstakil evlerden yerleşkelere kadar geniş bir yelpazede hizmet veren Altensis’in hedefi, önümüzdeki 5 yılda proje sayısını ikiye katlamak.  

Yeşil Bina Serüvenine 2008 de Başladı
Konuyla ilgili bilgi veren Altensis Kurucu Ortaklarından Emre Ilıcalı, 100 ayrı projeye danışmanlık yapmanın ulaşılması zor bir başarı olduğuna dikkati çekerken, Türkiye’nin bu alandaki ilk danışmanlık şirketi Altensis’le bu başarıyı yakalamaktan son derece mutlu olduklarını belirtti.  Merkez ofislerinin de çevre dostu sertifikaya sahip olduğunu belirten Emre Ilıcalı “Uygulamalarımız içinde örnek olması açısından kendi ofisimizi öncelikli olarak sertifikalandırdık. Şu anda danışmanlık vermeye devam ettiğimiz gayrimenkul projelerine baktığımızda bina bazında sertifika sayımızın 100 adedin çok üzerinde olduğunu söyleyebiliriz; zira birçok projede birden fazla bina bulunuyor. Bu vesileyle, bizimle birlikte emek ve kaynak harcayıp, yatırımlarına çevre dostu kimliği kazandıran tüm proje geliştiricisi ve yatırımcılara da, ülkenin çevre dostu serüvenine katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Yeşil Bina’da Türkiye’nin İlkleri

Unilever Türkiye Merkez ofisi: İlk LEED sertifikalı proje
Soyak Holding Merkez Ofisi: İlk LEED sertifikalı “mevcut” bina
Tekfen OZ Levent Ofisi: İlk LEED sertifikalı ticari ofis binası

Sertrans Hadımköy: İlk LEED Sertifikalı Lojistik binası
Mint Çağlayan: İlk EDGE tasarım sertifikası
Gülnar Evleri- İlk LEED for Homes sertifikası
İnci Akü Fabrikası: İlk BREEAM sertifikalı fabrika binası

BASF Yapı Kimyasalları GOSB Laboratuarı: İlk LEED Platin sertifikalı fabrika binası
BASF Dilovasi Yönetim binası: İlk LEED sertifikalı Renovasyon Projesi
Unilever Konya Fabrikası - Dünyadaki ilk LEED sertifikalı dondurma fabrikası
Google İstanbul Ofisi-Türkiye’de ilk V4 LEED sertifikası
Halkbank Datacenter Binası- İlk sertifikalı Datacenter binası
Migros Maya Bodrum: İlk LEED sertifikalı Perakende binası
Baylo Suites: İlk LEED sertifikalı Tarihi Eser Renovasyonprojesi
Baxter Türkiye Yönetim Ofisi: İlk LEED Platin sertifikalı ticari iç mekan projesi


Geri Dön