19 / 04 / 2024

Yeşil İş Sürdürülebilir İş Ödülleri sahiplerini buldu!

Yeşil İş Sürdürülebilir İş Ödülleri sahiplerini buldu!

Bu sene ilk kez verilen Sürdürülebilir İş Ödülleri ve Sürdürülebilir İş Lideri Ödülleri, Sürdürülebilir İş Buluşması İstanbul Raffles’da düzenlenen Yeşil İş 2014’ te sahiplerini buldu.



Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen ödüllerde sürdürülebilir iş modelleri ile başarı kazanmış kurumlar ve sosyal, ekonomik ve çevre konularındaki tehditlere karşı ciddi adımlar atan liderler Türkiye’de ilk kez ödüllendirildi. Yılın Sürdürülebilir İş Lideri Ödülü Borsa İstanbul YK Başkanı ve Genel Müdür Başkanı Dr. M. İbrahim Turhan’a verildi.


Sürdürülebilir iş modelleri ile önemli başarılara ulaşmış kurumlar ve sosyal, ekonomik ve çevre konularındaki tehditlere karşı ciddi adımlar atan liderler Türkiye’de ilk kez ödüllendirildi. Sürdürülebilir İş Ödülleri ve Sürdürülebilir İş Lideri Ödülleri, Sürdürülebilir İş Buluşması Yeşil İş’te sahiplerini buldu. Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen ödüllerde Kurumlar; Karbon ve Enerji Yönetimi, Su Yönetimi, Sosyal Etki, Sürdürülebilirlik İletişim ve İşbirliği olmak üzere beş ödül kategorisinde ödül kazandılar.


Jürinin finale kalan 27 iş modeli arasından yaptığı seçimde Soysal Etki Kategorisi’nde Coğrafi İşaretli Ürünler ile Metro Market, İş Birliği Kategorisi’nde Sürdürülebilir Çay Tarımı ile Vodafone Türkiye, Karbon Enerji Yönetimi kategorisinde Atık Bertaraf ve Biyogaz Üretim Tesisi ile Sütaş, Sürdürülebilirlik İletişimi kategorisinde Sürdürülebilir Yaşam Planı ile Unilever Türkiye, Su Yönetimi kategorisinde Su Minimizasyonu ve Geri Kazanımı’yla Coca Cola İçecek  İzmir  Fabrikası aldı.


Yılın Sürdürülebilir İş Lideri Ödülü Borsa İstanbul YK Başkanı ve Genel Müdür Başkanı Dr. M. İbrahim Turhan’a verildi.


Yine bu yıl ilk kez Schneider Electric tarafından verilen ‘Pozitif Katkı Ödülü’ de İstanbul Modern Sanat Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı’na, Schneider Electric Genel Müdürü Bora Tuncer tarafından takdim edildi.


Her yıl verilecek ödüllerin amacı sürdürülebilir gelecek için, lider kurum ve kişileri vurgulamak, başarılarının ayrıntılarını geniş kitleler ile paylaşmak, yapılmış olan sürdürülebilirlik çalışmaları ile model oluşturarak değişimi teşvik etmektir. Kurumlar; Karbon ve Enerji Yönetimi, Su Yönetimi, Sosyal Etki, Sürdürülebilirlik İletişim ve İşbirliği olmak üzere beş ödül kategorisinde başvurularını gerçekleştirdiler.



Geri Dön