26 / 04 / 2024

Altensis yeşil kimlik projeleri

Altensis yeşil kimlik projeleri

Türkiye’de son 10 yılda sürdürülebilirlik ve çevre dostu binalar yaklaşımının gelişmesi adına pek çok ilke imza atan Altensis, bugüne kadar 100 ayrı projenin uluslararası çevre dostu sertifikası almasını sağlayarak binalara yeşil kimlik kazandırdı.

Garanti BBVA’dan, sürdürülebilir binalar için özel yeşil ticari kredi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Garanti BBVA, enerji kimlik belgesine sahip bina yapıp satanlar için yeşil ticari kredi ürününü çıkardı.

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

Emre Ilıcalı yeşil binalarda en yüksek liyakat seviyesine ulaştı!

Türkiye’nin lider yeşil bina danışmanlık şirketi olan Altensis kurucularından Emre Ilıcalı, yeşil binalar uzmanlığında en yüksek liyakat seviyesi olan LEED Fellow unvanına layık görüldü.

Altensis yeşil bina projelerini ikiye çıkaracak!

Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis, projelerini 5 yılda iki katına çıkarmayı amaçladı. Altensis Kurucu Ortaklarından Emre Ilıcalı, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Avrupa’nın en önemli yeşil bina etkinliğinde Altensis'e ödül!

Almanya’nın Berlin şehrinde 18 Nisan 2018 tarihinde  gerçekleştirilen ve LEED sisteminin kurucusu Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin Başkanı  Mahesh Ramanujam’ın da katıldığı törende Altensis adına plaketi şirket ortaklarından Emre Ilıcalı aldı. 

Altensis 100 projeye yeşil kimlik kazandırdı!

Türkiye’de son 10 yılda sürdürülebilirlik ve çevre dostu binalar yaklaşımının gelişmesi adına pek çok ilke imza atan Altensis, bugüne kadar 100 ayrı projenin uluslararası çevre dostu sertifikası almasını sağlayarak binalara yeşil kimlik kazandırdı.

Yeşil bir dünya için yeşil binalar şart!

Gayrimenkul sektörünün üzerinde yeşil baskı var. Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, "Sadece bina değil, artık yeşil mahalleler de yapmak mümkün. Kentsel dönüşüm bunun için fırsat sunuyor." dedi.

Altensis yeşil kentler için ulaşım projelerini de yeşillendiriyor!

Altensis, büyükşehirlerdeki önemli ulaştırma ve lojistik yatırımınlarının yeşil bina sertifikası alması için danışmanlık hizmeti veriyor.

Kentsel dönüşümde yeşil bina kriterleri önemli!

Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada binalarda etkin bir sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi yapılmasının şebekenin yükünü en az yüzde 20 azaltacağını, bunun yolunun da kentsel dönüşümde yeşil bina kriterlerini uygulamak olduğunu belirtti.

Yeşil binalar yabancıların gözdesi!

Fransa'da tanıtılan yeşil binalar yabancıların gözdesi. Altensis Yönetici Ortağı Emre llıcalı, "Bu projeler, kira getirişi yüksek, işletme giderleri düşük olduğu için dikkat çekiyor"dedi.

Türkiye'nin yeşil projeleri MIPIM'e katılıyor!

Projelere yeşil bina danışmanlık hizmeti sunan Altensis’in yönetici ortağı Emre Ilıcalı, sertifikalı Türk projelerinin yabancı yatırımcılara Türkiye’deki gelişmekte olan yeşil bina ivmesini göstereceğini söyledi

Altensis'ten kentsel dönüşüme yeşil güç önerisi!

Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, dönüşümün yeşil bina standartlarına uygun yapılması halinde, senede 3 milyar dolarlık enerji tasarrufunun mümkün olduğunu belirterek, “Dönüşüm yatırımlarının hızlı amorti edilmesinin yolu yeşil binalardan geçiyor” dedi.

Yeşil ofis binalarında verimlilik yüzde 10 artıyor!

Yeşil ofis binalarında üretkenlik yüzde 10 artarken, personel giderlerinde yüzde 10’a yakın bir düşüş gözleniyor. Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis’in Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, açıkladı.

Altensis yeşil kimlik projeleri Haberi

Altensis yeşil kimlik projeleri

Türkiye’de çevre dostu binalar ve sürdürülebilirlik konusunda danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulan ilk şirket olan Altensis, 10 yaşına giriyor. Türkiye’de sürdürülebilirlik yaklaşımının gelişmesi adına pek çok ilke imza atan şirket, bugüne kadar 100 ayrı projenin uluslararası çevre dostu sertifikası almasını sağladı.

Markalı konut projelerinden alışveriş merkezlerine, uluslararası şirketlerin merkezlerinden üniversitelerin eğitim binalarına, kimya tesislerinden sanayi tesislerine ve ufak müstakil evlerden yerleşkelere kadar geniş bir yelpazede hizmet veren Altensis’in hedefi, önümüzdeki 5 yılda proje sayısını ikiye katlamak.  

Yeşil Bina Serüvenine 2008 de Başladı
Konuyla ilgili bilgi veren Altensis Kurucu Ortaklarından Emre Ilıcalı, 100 ayrı projeye danışmanlık yapmanın ulaşılması zor bir başarı olduğuna dikkati çekerken, Türkiye’nin bu alandaki ilk danışmanlık şirketi Altensis’le bu başarıyı yakalamaktan son derece mutlu olduklarını belirtti.  Merkez ofislerinin...