19 / 04 / 2024

Türkiye'nin yeşil projeleri MIPIM'e katılıyor!

Türkiye'nin yeşil projeleri MIPIM'e katılıyor!

Projelere yeşil bina danışmanlık hizmeti sunan Altensis’in yönetici ortağı Emre Ilıcalı, sertifikalı Türk projelerinin yabancı yatırımcılara Türkiye’deki gelişmekte olan yeşil bina ivmesini göstereceğini söyledi



Küresel İklim Değişikliğinin Gayrimenkul Sektörüne Etkilerini gündeme taşıyacak olan MIPIM 2016 Fuarı'na, Türkiye örnek yeşil bina projeleri ile katılıyor. Projelere yeşil bina danışmanlık hizmeti sunan Altensis’in yönetici ortağı Emre Ilıcalı, sertifikalı Türk projelerinin yabancı yatırımcılara Türkiye’deki gelişmekte olan yeşil bina ivmesini göstereceğini söyledi. Emre Ilıcalı, “Yeşil bina sertifikalı projeler uluslararası alanda yüksek değere sahip, yüksek kira getirisi olan, düşük işletme giderine sahip projeler olarak kabul görmekte” dedi.


Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarları arasında gösterilen MIPIM 2016’nın bu yılki teması  ‘Küresel İklim Değişikliğinin Gayrimenkul Sektöründeki Etkileri' olarak belirlendi. Türkiye’den şirket ve belediyelerin geniş katılım göstereceği fuarda, Türkiye’nin çevre dostu örnek yeşil bina projeleri de uluslararası vitrine çıkacak. Türkiye’nin yeşil binalar konusunda vizyoner şirketi Altensis’in yeşil bina sertifikaları konusunda danışmanlık hizmeti verdiği pek çok gayrimenkul projesi, MIPIM’de yabancı yatırımcıya Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki gelişimini kanıtlayacak. Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM fuarı, aynı zamanda Paris’te birkaç ay önce gerçekleşen İklim Zirvesi’nin ardından gerçekleşmesi nedeniyle önem taşıyor.


MIPIM’de stand açan Özak GYO ve Tahincioğlu, süreçleri Altensis tarafından yürütülen yeşil bina sertifikalı projelerini yabancılara tanıtırken, yine fuar katılımcılarından Ağaoğlu, Anadolu Gayrimenkul, Soyak Holding, Zorlu Holding de yine birebir görüşmelerle yeşil bina sertifikalı projelerini anlatma fırsatını bulacaklar.

Yabancılar Neden Tercih Ediyor?

Altensis Kurucu Ortaklarından Emre Ilıcalı, Türkiye’nin birçok önde gelen yatırımcısının yeşil bina projelerine yöneldiğini, bu sayının önümüzdeki dönemde hızla artmasının beklendiğini söyledi. Ilıcalı, yabancı yatırımcıların yüksek değere sahip, yüksek kira getirili, doluluk oranları yüksek ve işletme giderleri düşük projeler olmasından dolayı yeşil bina sertifikalı projeleri tercih ettiğini ifade etti.


Emre Ilıcalı, dünyada ve Türkiye’deki yeşil bina süreçlerini şu sözlerle değerlendirdi:

“Dünya Yeşil Binalar Konseyi tarafından yapılan araştırmaya göre son yıllarda artan çevre ve insan sağlığı hassasiyeti, gayrimenkul yatırımcıları ve bina kullanıcılarının yeşil binalara yönelik ilgisini arttırdı. Paris’te yapılan son COP21 konferansı ve imzalanan anlaşmalar bizlere bir kere daha sürdürülebilirlik ve karbon salımlarının azaltılmasının 2016’da ve önümüzdeki yıllarda en önemli konulardan birisi olacağını gösterdi. Bu noktada yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği sektörleri giderek önem kazanacaktır. Özellikle tüm dünyada yaşanan krizler, petrolün yoğun olduğu bölgelerdeki siyasi belirsizlikler,  petrol fiyatlarının düşen arza bağlı olarak düşmesine rağmen, enerji güvenliği sebebiyle, ülkeleri enerji verimli sistemler ve güneş, rüzgar gibi alternatif enerji kaynaklarına tekrardan daha güçlü bir biçimde yönlendirecek diye düşünüyorum. Ayrıca buna ek olarak COP 21 anlaşması da yine ülkelere ciddi yükümlülükler getirmekte, karbon emisyonlarının azaltılması amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeleirni teşvik edecek hususlar içermektedir.Bu noktada  karbon emisyonlarının yaklaşık %30 unu meydana getiren ve enerjinin ortalama olarak % 40 a yakınını tüketen binalar ve gayrimenkul sektörü, bu süreçten en çok etkilenecekler arasında olacaktır. GAyrimenkul sektörü ile sürdürülebilirliğin kesişim noktasında ise Yeşil binalar duruyor. Yeşil bina tanımı çok geniş olduğu için biz yeşil bina olarak uluslararası denetlenmiş sertifikalı binaları kastediyoruz.

Türkiye’de Devam Eden 300 Proje Var

2016 Ocak itibariyle ülkemizde sertifikalı 176 adet, devam eden ise 300’ün üzerinde yeşil bina projesi bulunmaktadır. Biz Altensis olarak 2016 yılı Şubat ayı İtibariyle toplam sertifikalı tamamlanmış proje sayımızı 70’e çıkardık. Bu anlamda Türkiye’deki sertifikalı projelerin alan olarak yaklaşık yüzde 70’i bizim tarafımızdan yönetildi. Ayrıca yine devam eden 100 ün üzerinde yeşil bina projemiz ile Türkiye’nin açık ara lider yeşil bina firmasıyız.”



Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Fransa'da tanıtılan yeşil binalar yabancıların gözdesi. Altensis Yönetici Ortağı Emre llıcalı, "Bu projeler, kira getirişi yüksek, işletme giderleri düşük olduğu için dikkat çekiyor"dedi. 


Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2016'da da tanıtılan yeşil binaların yabancı yatırımcıların gözdesi oldu. Bu yılki ana teması, "Küresel iklim Değişikliğinin Gayrimenkul Sektörüne Etkileri" olarak belirlenen fuarda, Türkiye'den şirket ve belediyeler geniş katılım gösterdi. Türkiye'nin çevre dostu örnek yeşil bina projeleri de Uluslar arası vitrinde gövde gösterisi yaptı. Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM fuarı, aynı zamanda Paris'te birkaç ay önce gerçekleşen iklim Zirvesi'nin Emre llıcalı ardından gerçekleşmesi nedeniyle önem taşıyor. 


YABANCIDAN YOĞUN İLGİ 

MIPIM'de stand açan özak GYO ve Tahincioğlu, süreçleri Altensis tarafından yürütülen yeşil bina sertifikalı projelerini yabancılara tanıtırken, yine fuar katılımcılarından Ağaoğlu, Anadolu Gayrimenkul, Soyak Holding, Zorlu Holding de yine birebir görüşmelerle yeşil bina sertifikalı projelerini anlatma fırsatını buldu. Projelere yeşil bina danışmanlık hizmeti sunan Altensis'in Kurucu Ortağı Emre llıcalı, yeşil bina sertifikalı projelerin, uluslararası alanda yüksek değere sahip, yüksek kira getirişi olan, düşük işletme giderine sahip projeler olarak kabul gördüğünü söyledi. Emre llıcalı, Türkiye'nin birçok önde gelen yatırımcısının yeşil bina projelerine yöneldiğini, bu sayının önümüzdeki dönemde hızla artmasının beklendiğini söyledi, llıcalı, yabancı yatırımcıların yüksek değere sahip, yüksek kira getirili, doluluk oranları yüksek ve işletme giderleri düşük projeler olmasından dolayı yeşil bina sertifikalı projeleri tercih ettiğini ifade etti. Yabancının ilgi odağındaki yeşil binalar, yüksek kira getirişi ve düşük işletme maliyeti ile dikkat çekiyor. 


Karar


Geri Dön