26 / 04 / 2024

Altın bu yılın geri kalanında o rakamı görecek! Altında 6 ay sonraki bu rakamı duyan inanamadı! Yok artık daha neler!

Altın bu yılın geri kalanında o rakamı görecek! Altında 6 ay sonraki bu rakamı duyan inanamadı! Yok artık daha neler!

2022 yılına iyi başlayan altın ilk çeyrekte 2.070 dolar seviyelerine kadar yükselen altının ons fiyatları son durum merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki altında son durum ne? İşte İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer'in konuyla ilgili açıklamaları...



Yeni Akit'te yer alan habere göre, küresel çapta enflasyonda yükselişin ne zaman zirve bulacağına dair belirsizliklerle başlayan bu yıl, altının ons fiyatı ilk çeyrekte 2.070 dolar seviyelerine kadar çıkmıştı.

Merkez bankaları altını baskılıyor mu?

Söz konusu bu süreçte süren birçok olumsuz faktöre rağmen yatırımcıların portföylerinde riskli varlıkların ağırlık kazanması da dikkati çekerken, konuyla ilgili detaylara göre, söz konusu seyir merkez bankalarının sözle yönlendirmelerinde agresif para politikası adımlarının atılacağı sinyali vermesi ve 2. çeyrek itibarıyla da bu yönlendirmelerini hayata geçirmesiyle nispeten terse dönmüş oldu.

Altın bu yılın geri kalanında o rakamı görecek! Altında 6 ay sonraki bu rakamı duyan inanamadı! Yok artık daha neler!

Yaşanan bu gelişmelerle altının ons fiyatı, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,9 artış göstererek 1.937,32 dolardan kapanmasına karşın, 2. çeyrekte bu seviyeden yüzde 6,7 düşüş gösterdi. Böylelikle yıla başladığı 1.830 dolar seviyesinden yüzde 1,2 düşüş gösteren altının ons fiyatı, haziran sonunu 1.807 dolardan tamamlamış oldu.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, merkez bankalarının sıkı para politikaları sonrası artan resesyon endişelerinin dolar talebinin güçlü kalmasını sağladığını dile getirerek, söz konusu bu durumun bir süre daha yatırımcıların altına yönelik iştahını olumsuz etkileyebileceğine değindi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön