25 / 04 / 2024

Altın bu yılın geri kalanında o rakamı görecek! Altında 6 ay sonraki bu rakamı duyan inanamadı! Yok artık daha neler!

Altın bu yılın geri kalanında o rakamı görecek! Altında 6 ay sonraki bu rakamı duyan inanamadı! Yok artık daha neler!

2022 yılına iyi başlayan altın ilk çeyrekte 2.070 dolar seviyelerine kadar yükselen altının ons fiyatları son durum merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki altında son durum ne? İşte İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer'in konuyla ilgili açıklamaları...



Ons altın için 2022 inişli çıkışlı bir yıl mı olacak?

Konuyla önemli açıklamalar yapan İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer, yaptığı değerlendirmelerde, ons altının 2022'ye yaklaşık 1.800 dolardan başladığını ve ilk yarıda 2.070 dolara kadar yükselse de oyun kurucu merkez bankalarının enflasyonist ortamla baş etmek için faiz artırımlarına gitmesi sonucu buralarda kalıcı olamadığını dile getirdi.

Yine yaptığı açıklamada, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 75 baz puanlık faiz artırımı sonrası yılın geri kalanında da faiz artırmaya devam etmesinin beklendiğini dile getiren İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer, bunun fiyatlamalara yüksek ölçüde yansıtıldığını düşündüğünü dile getirdi.

Altın bu yılın geri kalanında o rakamı görecek! Altında 6 ay sonraki bu rakamı duyan inanamadı! Yok artık daha neler!

Özen ayrıca buna karşın 2023 yılında nasıl bir resesyonla baş edilmek zorunda kalınacağının henüz bilinmediğine değinerek, dolayısıyla ons altın için 2022 inişli çıkışlı bir yıl olabileceğini fakat  önemli olanın gelecek senenin belirsizliğinin nasıl fiyatlanacağı olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada dolar endeksinin 103 seviyesi üzerinde kaldıkça güçlü dolar temasının devam edeceğini söyleyen Özen, bir diğer taraftan ABD ekonomisine ilişkin gelen verilerin en kötünün geride kalabileceğine yönelik sinyal de verdiğini kaydederek,  "Daha güçlü bir dolar, altını diğer para birimlerine sahip alıcılar için daha pahalı hale getiriyor. Bununla birlikte daha yüksek faiz oranları, faiz getirmeyen değerli metali elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor." dedi.

"Ons altın 2022'nin geri kalanında 1.885 dolara doğru yükselebilir"

Seda Yalçınkaya Özer, son zamanda sık sık gündeme gelen ons altının fiyatının yılın geri kalanında 1.885 dolara doğru yükselmesini beklediğini dile getirerek, fakat bu seviyenin üzerinde kalıcı bir seyir beklemek için mevcut algıların değişmesi gerektiğine değindi.

İslam Memiş önce uyardı, sonra gram altın ve doların ulaşacağı seviyeyi açıkladı!

Altın fiyatlarında bomba tahmin! Her dediği çıkan İslam Memiş'ten uyarı

Parasını altın ya da dolara yatırmak isteyenlere çok önemli fiyat haberi! 3 defa olacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön