19 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında yeni tahmin! Her dediği tutan İslam Memiş, ay verip "Dikkat edin" dedi

Altın fiyatlarında yeni tahmin! Her dediği tutan İslam Memiş, ay verip

Altın fiyatlarındaki yükseliş ve düşüşler devam ederken vatandaşlar da güncel fiyatları merak etmekte. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altında yaşanan düşüş hakkında birtakım yorumlar yaptı.



YATIRIMCILARI UYARDI
Dolardan uzak durulması gerektiğini ifade eden İslam Memiş, diğer enstrümanları daha ucuz bulduğunu belirtti. Dolar karşısındaki diğer enstrümanların daha avantajlı olduğunun altını çizen Memiş, Euro'nun dolar altında kaldığını vurguladı. Euro'nun dolar karşısında ucuz kalmaya devam ettiğini dile getiren Memiş, vatandaşların yatırım yapması için Euro veya Sterlin seçmesi gerektiğini söyledi.

PETROL FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK
Brent petrol fiyatı 90 doların aşağısına düştüğünü söyleyen Memiş, “Petrol fiyatlarının gerilemesi iyi ancak dolar kuru yüksek diye pompa fiyatlarına yansımıyor. Ben gerilemenin devam edeceğini tahmin etmiyorum. Yılın son çeyreğinde petrol fiyatlarında yeniden 130-140 dolarları görebiliriz.” dedi.

Jeopolitik riskler de artış olduğunu aktaran İslam Memiş, FED faiz kararının açıklanmasının ardından altının ons fiyatının 1658 doları test ettiğini sözlerine ekledi. Memiş, “1660-1680 dolar seviyesine sıkıştı. Bu kırılmazsa 1700 dolara kadar toparlanmanın mümkün olacağını tahmin ediyorum.”şeklinde konuştu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön