24 / 04 / 2024

Altın fiyatlarındaki sürpriz yükseliş şaşırttı! Yatırımcılar almak için sıraya girdi

Altın fiyatlarındaki sürpriz yükseliş şaşırttı! Yatırımcılar almak için sıraya girdi

Altın fiyatları son dönemde yeniden yükselişe geçti. Gram altının gram fiyatı ve çeyrek altın yükseliyor. Altındaki yükseliş yatırımcıların da altına yönelişini hızlandırdı. Kuyumcularda ise en çok satılan altın çeşitleri de değişti. İşte ayrıntılar...



ABD ekonomisinde yaşanan resesyon endişesi ve FED'in faiz artırımına yönelik beklenti altının fiyatını baskılamıştı ancak altın ikili kıskacın içinden çıkmak için hamlesini yaptı. Geçtiğimiz hafta kısmen yükselen altın yeni haftaya da yükselişle başladı.

Yurt içi altın piyasasında altının gram fiyatı 992 lira, çeyrek altın 1.621 lira, Cumhuriyet altını 6.551 liradan satılıyor.

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde altının gram fiyatı, ons altın ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanarak yüzde 0,4 artışla 973,8 liradan tamamlamıştı. Altının gram fiyatı, yeni haftaya da yükselişle başladıktan sonra önceki kapanışının 0,6 üzerinde 992 liradan işlem görüyor. Piyasada en çok rağbet gören ürünlerden olan çeyrek altın  bin 621 lira, Cumhuriyet altını 6 bin 551 liradan, yarım altın ise 3 bin 243 liradan satılıyor.

Cuma günü yüzde 0,2 artışla 1.811 dolar seviyesinden günü tamamlayan altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1.808,8 dolardan işlem görüyor.

Ekonomi uzmanları küresel çapta ortaya çıkan resesyon ve enflasyon ikileminin yaşandığı piyasalarda, altın fiyatlarında yön arayışının sürdüğünü vurguladı.

Piyasalardaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) temmuz toplantısında 75 baz puanlık faiz artışı ihtimaline neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Yeni evlenecek çiftler ve altın yatırımcısı özellikle daha değerli olan çeyrek, tam, ata altını gibi altınları satın alıyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön