25 / 04 / 2024

Altın piyasasında neler oluyor 5 haftadır yatırımcısını üzüyordu bir şeyler değişti…

Altın piyasasında neler oluyor 5 haftadır yatırımcısını üzüyordu bir şeyler değişti…

Piyasalardaki dalgalanmayla birlikte gram altın perşembe ve cuma günleri sert yükseliş gösterdi. Gram altın neredeyse son 1 ayın en yüksek seviyesini gördü. Peki çeyrek altın ne kadar? İşte 23 Temmuz 2022 Cumartesi günü altın fiyatları…



Haftaya bin 707 dolar seviyesinden başlayan ons altın ABD ekonomisinin resesyona girebileceğine yönelik endişelerin etkisi ve Amerika Merkez Bankası’nın önümüzdeki hafta faiz artışı yapacak olmasıyla birlikte 1 yılın en düşük seviyesi olan bin 680 doları gördü.

Yılın en düşük seviyesini gördükten sonra yönünü yukarı çeviren ons altının fiyatı cuma günü ABD’den gelen kritik hareketlilik sonrası yükselişe geçti. ABD'de açıklanan PMI rakamları ekonomik aktivitenin hizmet sektörünün etkisiyle 2 yıldır ilk kez daraldığına işaret etti. Hizmet sektörü PMI temmuz ayında, haziran ayındaki 52,7 puandan 2020 yılı Mayıs ayından bu yana görülen en düşük seviye olan 47 puana indi. Kritik gelişme sonrası ons altın fiyatı 1739 dolara kadar yükseldi.

Cuma gününü bin 727 dolardan tamamlayan ons altın 6 hafta sonra ilk kez haftayı yükselişle kapattı. Ons altın 5 haftadır negatif bir seyir izliyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön