29 / 03 / 2024

Otomobil piyasasında neler oluyor?

Otomobil piyasasında neler oluyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Otomobil piyasasında neler oluyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik o analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, "Otomobil piyasasında neler oluyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik analizi...

Otomobil piyasasında neler oluyor?

1) Türkiye'de ve dünyada her şeyin tadı kaçtı. Ama asıl tad kaçma otomobil ve inşaatta. satın almak isteyenler parasıyla mal bulamıyor. Piyasaya karaborsacılık egemen. Bayiilerde bulamadığınız arabalar yüzde 10-20 fazlasına galerilerde var.

2) Dünya genelinde otomobil üretiminde çip sıkıntısı var. Çip sıkıntısı gerçek. Ama kötü olan başta otomobil üreticileri olmak üzere bayilerin ve galericilerin işi fırsatçılığa dökmüş olması.

3) Tüm bunlar olurken devletin ilgili birimlerin olup biteni seyretmesi... Üzücü olan bu. Halk, fırsatçılara yem oluyor. Başta sanayi ve ticaret bakanlığı olmak üzere karaborsacılıkla mücadele etmesi gerekenler oturup gelişmeleri izliyor. 3 maymunu oynuyorlar.

Otomobil piyasasında neler oluyor?

4) Devletin karaborsacılıkla mücadele etmesi gereken birimleri, duymuyor, görmüyor ve bilmiyor. Olacak iş değil. Dövizde manipülasyonu soruşturacak Devlet Denetleme Kurulu'nun, otomobildeki manipülasyonu da soruşturması gerekir.

5) Özellikle kurumsal şirketlerin satış müdürleri galericilerle ortak dolaplar çeviriyor. Bayiye gelen arabalar doğrudan galericilere satılıyor. Bayide bulunamayan arabalar galericilerde fazlasıyla var. Bu bir organize suçtur. Yetkilileri göreve çağırıyorum.

Yazının devamı için tıklayın

Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?

Özgür Demirtaş'a cevabımdır!

Dolar ve altın niçin yükseliyor?

Yabancılar kiralayarak vatandaşlık alıyor! Böyle fırıldaklık görülmedi!

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları!

Kayserililerin ticarette başarılarının sırları!

Doktorlar emlak yatırımında niçin başarısız olurlar? 

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız


Geri Dön