25 / 04 / 2024

Altın satacaklara tarihi yükseliş uyarısı: Para etmiyor yükselmiyor diyenler bu tarihte zengin olacak

Altın satacaklara tarihi yükseliş uyarısı: Para etmiyor yükselmiyor diyenler bu tarihte zengin olacak

Altın fiyatları doların yüksek seyretmesinden ötürü beklediği çıkışı yakalayamamış gözükse de uzmanlar uyarıyor. 'Sabır acıdır meyvesi tatlıdır altın yükselmiyor para etmiyor diyorsanız bekleyin bu tarihte zengin olacaksınız' İşte altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri...



 Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 957 lira seviyesinde işlem görüp Kapalıçarşı'da 985 liraya kadar çıktı. Altının gram fiyatları 1000 lira seviyesini zorluyor.  

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşle paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, yüzde 1,4 azalışla 959 liraya kadar geriledikten sonra yeniden tepki alımlarıyla karşılaştı. 

Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 957,1 liradan işlem görmüştü altın haberin yazıldığı şu sıralarda (Saat: 21:25) 985 liraya kadar çıktı. Gün içinde çeyrek altın 1.573 lira, Cumhuriyet altını da 6.395 liradan satılırken şu sıralarda çeyrek altın bin 614 cumhuriyet altını ise 6 bin 433 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışına göre yüzde 0,4 azalışla 1.705 dolardan işlem görüyor.

Altın uzmanları, ABD'de güçlenen resesyon endişelerinin dolar talebini artırarak altının ons fiyatını baskılamaya devam ettiğini söylerken altında seyrin ne yönde olacağı yakından takip ediliyor.

Peki altın uzmanları ne diyor? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön