28 / 03 / 2024

Altın yine düşüşlerde… Gidişat ne olacak?

Altın yine düşüşlerde… Gidişat ne olacak?

Altın haftayı düşük seyirde sürdürüyorken cuma günü, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 artışla 1.002 liradan tamamladı.



Altının gram fiyatı, güncel olarak 1.001 liradan işlem görüyor.

ÇEYREK VE CUMHURİYET FİYATLARI NE DURUMDA?

Altın haftayı düşük seyirde sürdürüyorken cuma günü, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 artışla 1.002 liradan tamamladı. 

Güncel olarak baktığımızda çeyrek altın 1.622 lira, Cumhuriyet altını da 6.754 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı önceki kapanışının yüzde 0,1 altında olarak 1.710 dolardan işlem görüyor.

Analistler ise, merkez bankalarının agresif olarak faiz artırımlarına devam edeceği beklentilerine ilişkin Avrupa'daki enerji krizi ve Asya'daki jeopolitik gelişmelerle altının ons fiyatının yön arayışında olduğunu söylendi.

DOLAR ENDEKSİ 20 YILIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Yaşanan gelişmeler doları diğer para birimlerine karşı yüceltmeye devam ederken, dolar endeksi 20 yıl aradan sonra tekrar 110 seviyesinin üzerine çıkmış oldu. Para piyasalarında ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu ay gerçekleşen toplantısında 75 baz puan faiz artıracağına yönelik fiyatlamaların güçlü kalmayı sürdürdüğünü aktaran analistler, bu hafta ECB'nin faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaların altının ons fiyatı üzerinde etkili olabileceğini dile getirdi.

TÜRKİYE'DE ENFLASYON YÜZDE 80!

Son olarak açıklanan veriler ışığında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 1,46, yıllık bazda ise yüzde 80,21 artarak beklentilerin altında kaldı. Analistler konuya ilişkin, günün geri kalanında Avrupa'da açıklanacak hizmet sektörü ve bileşik Satın alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri ile Avro Bölgesi'nde perakende satışların takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.700 ve 1.680 doların destek, 1.720 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirmiş oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön