24 / 04 / 2024

Altında analistler kan ter içinde kalarak yatırımcılara flaş uyarı yaptı! Bu tarihten önce sakın satmayın

Altında analistler kan ter içinde kalarak yatırımcılara flaş uyarı yaptı! Bu tarihten önce sakın satmayın

Altın fiyatlarında yaşanan gelişmeler, vatandaşların ilgisini daha artırıyor. Analistler tarafından altın fiyatlarıyla ilgili önemli bir uyarı geldi. Analistler altın fiyatlarında tarih verdi...



ANALİSTLER ARALIK SONUNA İŞARET EDİYOR

Analistler, gram ve çeyrek altında yükseliş için aralık sonuna işaret ediyor. Aralık sonuna kadar altınların satılmaması ancak aralık dahi düşüşlerin devam etmesi durumunda başka yatırım araçlarına yönelinmesi doğru olarak kabul ediliyor. 

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. ABD Merkez Bankası (FED) politika faizini günlerde 75 baz puan arttırarak yüzde 3-3,25 yükseltmişti. Bu karar sonrası dövizde yukarı yönlü hareket gerçekleşirken, ons altında ise gerileme yaşandı. Dün, ons altın fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı bu sabah toparlanma gösterdi. Şu sıralar Kapalıçarşı’da ons bazında bin 643 dolar işlem görürken, gram altın ise 980 TL civarında işlem görüyor. Öte yandan Dev banka ING'den 2023 yılında altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı tahmin geldi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön