19 / 04 / 2024

Altında analistler kan ter içinde kalarak yatırımcılara flaş uyarı yaptı! Bu tarihten önce sakın satmayın

Altında analistler kan ter içinde kalarak yatırımcılara flaş uyarı yaptı! Bu tarihten önce sakın satmayın

Altın fiyatlarında yaşanan gelişmeler, vatandaşların ilgisini daha artırıyor. Analistler tarafından altın fiyatlarıyla ilgili önemli bir uyarı geldi. Analistler altın fiyatlarında tarih verdi...



nalistler, merkez bankalarının geçen hafta agresif bir şekilde faizleri artırması ve yüksek faiz ortamının bir müddet daha süreceği sinyali vermesinin ardından hızlı yükselen dolar endeksinin, bugün gerilediğini, bunun da altın başta olmak üzere emtia fiyatlarını desteklediğini söyledi.

Piyasalarda artan oynaklık sonrası denge arayışının sürebileceğini belirten analistler, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell başta olmak üzere merkez bankaları yetkililerinin açıklamaları ile ABD'de açıklanacak makroekonomik verilerin takip edileceğini kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.620 ve 1.600 doların destek, 1.670 ve 1690 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.ING, dünya çapındaki merkez bankalarının mevcut ekonomik durum nedeniyle altın rezervlerini artırdığının altını çiziyor. Buna göre, 2022’nin 2. çeyreğinde merkez bankaları, değerli metalde 180 tonluk birikim yaptı. ING, merkez bankalarının altına yönelişinin bir nedeni olarak da Rusya krizini öne sürdü. Ardından, değerli metal için 2023 yılı boyunca ulaşmasını beklediği fiyat seviyelerini paylaştı.

ING, altın fiyatının 2022 yılını ons başına 1,650 dolar civarında bitirmesini öngörüyor. Gelecek yıl için tahminlerine göreyse altının ilk çeyrekte 1.730 dolara ulaşmasını bekliyorlar. Ayrıca banka, 2. çeyrekte 1.780 dolara, 3. çeyrekte 1.840 dolara ve 4. çeyrekte 1.900 dolara yükseleceğini tahmin ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön