26 / 04 / 2024

Altında kıyamet zamanı geldi! Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş o tarihi açıkladı

Altında kıyamet zamanı geldi! Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş o tarihi açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın için 15 Ağustos uyarısı yaparken, ağustos ve eylül ayında yaşanacaklara dikkat çekti.  İşte detaylar…



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, henüz yeni içine girdiğimiz ağustos ayı ile ilgili, gram altın, dolar, euro ve diğer emtialar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Memiş, gram altın için 15 Ağustos’u işaret etti.

Değerlendirmelerinin yatırım tavsiyesi olmadığının bildiren İslam Memiş, şunları söyledi:

“Dolar - TL kurunda 18 seviyesinin üzeri görüldü. Yurt içi piyasalarda tansiyon yüksek ama uluslararası piyasalarda dolar değerini kaybediyor. Dünyada doların değer kaybetme süresi devam ederken bizim içeride yine dolar - TL'nin güçlü duruşunu koruduğunu fark ediyoruz. Dolar endeksinin 105'e gerilemesine rağmen kurun 17.90 - 18 TL aralığında olması sıkıntı. Ben dolar tarafına çok da sıcak bakmıyorum. Yatırımcının da dikkat etmesi gerekiyor.

Euro - TL 18.42 seviyesinde. 18.44'e kadar yükseldi. İçeride dolar kuru yüksek olduğu için Euro - TL'ye destek veren bir fiyatlama mümkündü. Euro - dolar paritesindeki pozitif görünüm devam ediyor. 1.054'e kadar da yükselişin devam edeceğini düşünüyorum. Brent petrolün varil fiyatı % 4'lük değer kaybında. 100 doların altına sarkan petrol var burada pompa tarafındaki indirime bakıyorum. İçeride dolar kuru yüksek olduğu için muhtemelen yansıtmazlar indirim olarak. Fakat ben 100 dolar seviyesi altı rakamların kalıcı olacağını da öngörmüyorum.

Altında kıyamet zamanı geldi! Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş o tarihi açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön