25 / 04 / 2024

Gram altın ne kadar olacak? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş açıkladı! Ağızları açık bıraktı

Gram altın ne kadar olacak? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş açıkladı! Ağızları açık bıraktı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar ve altını yorumlarken, gram altının yıl sonunda alacağı fiyatı açıkladı. İşte detaylar…



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten gram altın için 'son şans' önlem uyarısı geldi. Altın uzun bir süre 90 liralarda gezdikten sonra 1000 lirayı bulurken, Memiş, gram altının alınmaması gereken seviyi açıkladı.

Önümüzdeki eylül ayını ise ‘bomba’ olarak nitelendiren Memiş, öngörülerini teker teker anlattı.

İşte Memiş'in o açıklamaları:

“Dövizi yatırım aracı olarak görenler var ise en azından euro ve sterlini göz önünde bulundurma düşüncem vardı. Yine euro ve sterlini işaret ediyorum. Şu anda dolar 17. 84 seyirlerinde. Yine aşağı yönlü trendi tahmini görüyorum. Çünkü dolar endeksi 109'a kadar çıkmıştı. Dünyada dolar aşırı değer kazanmıştı fakat ben bu süreçte, “Arkadaşlar 2022 yılında soygun var” ifadelerini kullanıyorum. Yalanlar patlamaya başladı. Fed, faiz artırımı yaptıktan sonra hemen Fed Başkanı, soruları cevapladı. Powell'la resesyonu konuştular fakat gergindi, tam net cevaplayamıyordu. Fed, popülizm yaptığının farkına vardı. Ne kadar faiz artırımı yaparsa yapsın enflasyon rakamları inmedi. % 9.1, 41 yılın zirvesi anlamına geliyor. Avrupa'da da yükselmeye devam ediyor. Bütün dünya ülkelerinde enflasyon artmaya devam ediyor.

Teknik olarak ABD ekonomisi resesyona girmiş durumda. Gerçek fiyatlamalar gün yüzüne yavaş yavaş çıkıyor. Gram altın lirada 950-1000 lira, dolarda ise 17 - 18 bant aralığını. Ağustos ayını ise göz önünde bulundurun. Eylül ayında ne bombalar patlayacak, hep beraber göreceğiz. Şirket iflasları, jeopolitik riskler, resesyon fiyatlamaları, neler olacak neler...

Gram altın ne kadar olacak? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş açıkladı! Ağızları açık bıraktı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön