27 / 04 / 2024

Altında rekor zamanı! Her dediği çıkan İslam Memiş o tarihi işaret etti

Altında rekor zamanı! Her dediği çıkan İslam Memiş o tarihi işaret etti

Altın rekor için rekor kapıda. Vatandaşlar ise rekor trendinin daha da süreceğini merak ederken uzman isimlerin tahminlerine gözlerini çevirdi. Altın piyasasında birçok tahmini tutan İslam Memiş, altın fiyatlarında dair yeni bir açıklama yaptı. İşte Memiş'in rekor tahmini...



Son dakika altın fiyatları... Altın fiyatlarını herkes araştırıyor. Yatırım için fırsat olup olmadığı merak ediliyor. Altın fiyatlarında yeni bir rekor geleceği tahmin ediliyor. Bu tavsiyeye kulak asmayanlar uzun vadede şansını yitirir.

ABD’de banka iflasları sonrası hareketlenen altın fiyatlarında yön geçtiğimiz gün ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı sonrası tavrını değiştirdi. İşte tüm detaylar...

Para ve emtia piyasalarında gözler Fed faiz kararındaydı. Özellikle ABD’de son haftalarda aralarında Silikon Vadisi Bankası’nın da yer aldığı 3 bankanın batması finansal kriz endişelerini körüklemişti.

ABD’de en büyük 16. banka konumunda bulunan Silikon Vadisi Bankası’nda mevduat sahiplerinin paralarını çekmesiyle birlikte likidite sıkışıklığı yaşanmış ve bankanın iflası kaçınılmaz olmuştu.

Kriz Avrupa’da İsviçre’nin en köklü bankalarından Credit Suisse’ye de sıçradı. Bankayı kurtarmak için İsviçreli bir diğer dev banka UBS, Credit Suisse’yi satın almıştı.

Finansal piyasaların oldukça çalkantılı olduğu bu ortamda Fed’in faiz kararı merakla bekleniyordu. ‘Fed banka iflasları sonrası pas mı geçecek, yoksa enflasyonu düşürmek için faiz artışlarına devam mı edecek?’ Piyasalar bu soruları soruyordu.

BANKA İFLASLARI FED’İ ETKİLEMEDİ
Fed politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 4.75 ile yüzde 5 aralığına çıkardı. Böylelikle Fed enflasyona karşı kararlı duruşunu sergiledi. Karar metninde ABD bankalarının sağlam olduğuna vurgu yapılırken, gelişmelerin büyüme üzerindeki etkilerinin izleneceği ifade edildi. Ayrıca Fed, 2023 yılı için faiz beklentisini yüzde 5.1 olarak korudu. Goldman Sachs finansal riskler için en iyi güvenli limanın altın olmaya devam ettiğini belirterek ons altın için hedef fiyatını yükseltti. Banka, altın için 12 aylık hedefini 1950 dolar/ons seviyesinden 2050 dolar/onsa çıkardı. Goldman Sachs ayrıca emtia fiyatları için pozitif olmaya devam ettiğini belirterek S&P GSCI için 12 aylık getiri tahminini yüzde 27,9 olarak ortaya koydu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön