26 / 04 / 2024

Altında tahmin edilemeyen büyük rakam! Kuyumculardan sızdı, öğrenince 'yok artık' diyeceksiniz

Altında tahmin edilemeyen büyük rakam! Kuyumculardan sızdı, öğrenince 'yok artık' diyeceksiniz

Altın fiyatlarıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Kuyumcular arasında çok konuşulan bir iddia ise kısa süre önce gündem oldu. Gelin o iddianın detaylarına bakalım.



GRAM ALTINDA 1200 TL ÖN GÖRÜYORLAR

Kuyumcular arasında konuşulan bilgiye göre gram altın fiyatlarının özellikle aralık ayına doğru 1200 TL'yi görmesinin sürpriz olmayacağı ifade ediliyor. Yani kuyumcular arasında da şu anda alımın daha doğru olduğu görüşü hakim. 

DETAYLARA GÖZ ATALIM

Altın almak isteyenlerin detaylara da hakim olması gerekiyor. Gelin hep birlikte detaylara göz atalım. 
Küresel finans piyasaları, tarihi bir enflasyon dalgasıyla çalkalanmaya devam ediyor. 2020 yılında dünya genelinde şiddetini artıran pandemi ve ardından tedarik zincirlerinde meydana gelen aksamalar, ekonomik darboğazın etkilerini güçlendirdi. Bununla birlikte finans piyasalarında değer kayıpları öne çıkarken, ürün ve hizmet fiyatlarında ise artışlar ön plana çıktı.

Yatırım araçlarında çift yönlü dalgalanmalar yaşanırken, finans piyasalarının yakından takip ettiği ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı sonrasında dolar/TL kurunda yeniden artış kaydedildi ve bu artışın da etkisi ile yurtiçi piyasalarda altın fiyatları haftayı aşağı yönlü tamamladı. Yatırımcılar bu aşamadan sonra altın fiyatlarında gidişatın ne yöne olacağını merak ediyor. Güncel altın fiyatları kaç TL? İşte detaylar…

ABD Merkez Bankası (Fed), Eylül ayında faizi 75 baz puan artırdı. Böylece Fed 3 kez üst üste 75 baz puanlık faiz artışı uyguladı ve bu karar, doların küresel piyasalarda güçlenmesini sağladı. Bir diğer yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ise üst üste ikinci kez sürpriz bir kararla faizi 100 baz puan indirdi ve bu karar da yurtiçinde dolar/TL kurundaki artışları tetikledi. Dolar kurunda görülen artışın da etkisi ile haftayı aşağı yönlü kapatan altın fiyatlarında son durum merak ediliyor. Yatırımcılar gram altın fiyatında yeniden yükselişlerin gelip gelmeyeceğini ve kritik seviyelerin aşılıp aşılmayacağını öngörmek istiyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön