24 / 04 / 2024

Altındağ Örnek Mahallesi dönüşüm bekliyor!

Altındağ Örnek Mahallesi dönüşüm bekliyor!

BU zamana kadar gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tüm Türkiye'nin dikkatlerini üzerine çeken Altındağ Belediyesi, Altındağ'ın tüm mahallelerini değiştirmeye kararlı...



BU zamana kadar gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tüm Türkiye'nin dikkatlerini üzerine çeken Altındağ Belediyesi, Altındağ'ın tüm mahallelerini değiştirmeye kararlı... 


Gerçekleştirilen tüm dönüşüm çalışmalarında vatandaşlarla işbirliğine büyük önem veren ve sık sık mahalle sakinleriyle bilgilendirme toplantısı düzenleyen Altındağ Belediyesi, Örnek Mahallesi sakinlerini de kırmadı. Mahalle sakinlerinin isteği üzerine bir toplantı gerçekleştiren Altındağ Belediyesi, kentsel dönüşüm hakkında mahalle sakinlerini Adan Z ve bilgilendirdi. 


Kentsel dönüşüm için kararlı olduklarını söyleyen Örnek Mahallesi sakinleri, "Başkana güvenimiz tam. Biz de varız." dedi. 


"Mahalle sakinlerinin % 90'ı istemezse, yıkım yapmayız."


Toplantıya Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Saim Parlak da katıldı. "Telsiz blokları olarak anılan bu bölgede, daha önce 3 parselden yüzde 85 oranında, kentsel dönüşüm gerçekleştirilmesi için istek gelmişti. 

Bu başvuru belediyemiz tarafından, ilgili bakanlığa iletildi. Bu 3 parsel dışında kalan parsellerden de kentsel dönüşüm yapılması için büyük talep var." diyen Parlak, mahalle sakinlerinin yüzde 90 oranında anlaşamaması halinde yıkını yapılamayacağının altım çizdi. 


Bilgilendirme bürosu kurulacak Toplantıda mahalle sakinleri, proje hakkında bilgi sahibi olmayan vatandaşların bilgilendirilmesi ve imzaların hızlı toplanması için bir bilgilendirme bürosu kurulmasını istedi. Kısa sürede bir danışma bürosu kurulması için çalışma başlatacaklarının sözünü veren Başkan Yardımcısı Saim Parlak, kentsel dönüşüm talep eden vatandaşların dilekçeleri, tapu ve nüfus cüzdanı fotokopileri ile bir an önce başvuruda bulunmalarını söyledi. 


"Söz hakkı vatandaşın" 

Örnek Mahallesi'nin önce Bakanlar Kurulu tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Parlak "Daha soma buraya yapılacak olan konutların kat sayısı ve inşaat emsali belirlenecek." dedi. Vatandaşların istekleri doğrultusunda hareket ettiklerinin altım bir kez daha çizen Parlak, söz hakkının her zaman vatandaşta olduğunu, o bölgedeki hak sahiplerinin tamamına yakını yıkını istemediği sürece çalışına başlatmayacaklarını da tekrarladı. 


Ankara Güçlü Anadolu


Geri Dön