27 / 04 / 2024

Altındağ'da 30 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Altındağ'da 30 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Ankara 9. İcra Dairesi, Ankara İli, Altındağ İlçesi, Karacaviran Mahallesi'nde bulunan matbaa binasını 30 milyon TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 11 Aralık 2020 günü gerçekleşecek.



Ankara 9. İcra Dairesi, Ankara İli, Altındağ İlçesi, Karacaviran Mahallesi'nde bulunan matbaa binasını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 30 milyon TL olarak belirlendi. 

T.C.  Ankara  9. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Ankara İli, Altındağ İlçesi, Karacaviran Mah., 70081 Ada, 15 Parsel sayılı taşınmaz. Taşınmaz, Karacaviran Mahallesi'nde Özal Bulvarı üzerinde 44 kapı numaralı binanın da üzerinde bulunduğu parseldir. Parselin Esenboğa Havaalanına giden Özal Bulvarı'nda 130,00 mt cephesi mevcuttur. Mahallinde yapılan incelemede parsel üzerinde, 3 bodrum, zemin ve 1 normal katlı betonarme-karkas olarak inşa edilmiş ve 19 yıllık bina, batısında su deposu, projesinde matbaa olarak tariflenmiş, bulvar cepheli yanın güneyinde kalan bodrum+zemin+2 normal kattan oluşan yaklaşık 40 yıllık olduğu beyan edilen yapı; matbaanın güneyinde bulunan tek katlı depo yapısı, depo yapısının doğusunda matbaanın güneyinde, binaya bitişik durumda zemin+1 normal katlı 2.depo yapısı, 2.deponun güneyinde su deposu yapısı, 1.deponun güneyinde 3.depo ve bu deponun doğusunda bir kısmı 13 parsele taşmış durumdaki 4.depo yapısı bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu parselde, yapılan ifraz ve parselasyon sonrası, akaryakıt istasyonunun olduğu kısım ayrılarak ayrı bir parselde bırakılmış ve değerlemeye konu taşınmazın bulunduğu parsel 70081 ada, 15 nolu parselde kaldığı; mağaza olarak ruhsatlı yapıda tadilat yapılmak üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına sunulan mimari proje 29.12.2017 tarihinde onaylandığı ancak ruhsata bağlanmadığı, Altındağ Kaymakamlığı Tapu Müdürlüğü'nün 05.12.2018 tarih 45819 yevmiye numaralı yazısı ve ekindeki taşınmaz kaydından da, parsel üzerinde projelendirilen ve önceden Yapı Kullanma İzin Belgesi almış olan binada kat irtifakı bulunmadığı anlaşılmaktadır. Bölge yol, su, elektrik, telefon, doğalgaz, otobüs, kanalizasyon gibi her türlü belediye hizmetlerinden faydalanmakta ve yerleşim alanı içerisinde yer almaktadır. İlçenin eski yerleşimlerinden olup, Ulusal gazetelerin basım merkezleri; sanayi yapıları, okul, konut vb. kullanım amaçlı yapıların bulunduğu bölgede yer alan taşınmazın cepheli olduğu havaalanı yolunun diğer tarafında Pursaklar Belediye Başkanlığı ve Pursaklar İlçesi yerleşim ve çarşı merkezi bulunmaktadır. Bölgede doluluk oranı ortalama seviyededir. Altyapı ve ulaşımında sorun yoktur. Ticari hareketlilik Özal Bulvarı ve merkezlerdeki binaların giriş katında yoğunlaşmıştır.

ANA BİNA (A Blok)
Özal Bulvarı cepheli olan ana bina bulunmakta olup 3 bodrum zemin ve 1 katlı betonarme olarak inşa edilmiş durumdadır. 19 yıllık olduğu tespit edilen bina, cephelerinde ve içinde yapılan tadilatlarla bakım görmüş ve yenilenmiştir. Binanın cepheleri prekast giydirme cephedir. Binanın Özal Bulvarı (kuzey) cephesi, doğu cepheden ve arka (güney) cepheden olmak üzere üç ayrı girişi mevcuttur. Projesinde arka giriş zemin kat seviyesi, Özal Bulvarı girişi ise 3.bodrum kat seviyesindedir. Bina girişinde zemin döşemesi mermer kaplı, duvarları alçı sıva üzeri boyalıdır. Merpen basamakları ve sahanlıkları mermer, korkulukları alüminyumdur. Ana gayrimenkulde 2 asansör bulunmaktadır.

3.Bodrum Kat :
Binanın 3.bodrum katı Özal Bulvarına göre zemin kat seviyesinde kalmaktadır. Mahallen binanın bu cephesinde 9 adet farklı büyüklükte dükkân bulunmaktadır. Dükkanların kapı ve pencere doğramaları camlı demir doğramadır. Özal Bulvarından binaya bakıldığında sol baştan itibaren 1.ve 2. Dükkanlar arasındaki bölme duvar kaldırılmış, iki dükkân birleştirilmiştir. Dükkanların tamamında showroom ve wc bölümleri mevcuttur. Keşif tarihi itibariyle, fiilen sol baştan 3. dükkanda Küba Motor kiracı olarak hizmet vermektedir.

2.Bodrum Kat :
Binanın 2.bodrum katında Özal Bulvarına göre sol tarafta 5 dükkânın üstünde kalan kısım bir bölüm, sağ tarafta 4 dükkânın üzerinde kalan kısım diğer bir bölüm olarak ayrılmıştır. Hemen yanında açık mutfak bölümü ve 2 adet wc mevcuttur. Sağ tarafta yer alan 2. Bölümde alçıpan bölme ile oluşturulmuş 2 ofis, mutfak, depo ve 2 WC bulunmaktadır.

1.Bodrum Kat :
Binanın 1.bodrum katında Özal Bulvarına göre sol tarafta 5 dükkânın üstünde kalan kısım bir bölüm, sağ tarafta 4 dükkânın üzerinde kalan kısım diğer bir bölüm olarak ayrılmıştır. Sol tarafta kalan bölümde showroom, bay-bayan mescit, lavabolar, 3 adet depo, yemekhane, mutfak ve 2 adet soğuk hava deposu mevcuttur. Sağ tarafta kalan 2.bölümde ise keşif tarihi itibariyle Mütaş Müh. İhr. Ltd. Şti. kiracı olarak bulunmaktadır. Bu kısımda atölye, showroom, bay-bayan Wc’ler, mescit ve kendi kullanım ihtiyaçlarına göre alçıpan ile bölünmek suretiyle oluşturulmuş ofisler mevcuttur. Bu kısım kombi ile ısıtılmaktadır.

Zemin Kat ve 1.Normal Kat Çok Amaçlı Salonlar:
Binanın zemin katında Özal Bulvarına göre arka taraftan bakıldığında sağ tarafta biri küçük diğeri büyük olan 2 adet çok amaçlı salon sol tarafta ise Oğultürk İnşaat Turizm Anonim Şirketi’nin fiilen idari ofis olarak kullanmış olduğu kısım bulunmaktadır. Sağ tarafta 4 dükkânın üzerinde kalan kısım diğer bir bölüm olarak ayrılmıştır.
Büyük olanda, salon, mutfak ve servis bölümü, yönetim odası, bay ve bayan wc’ler, mescit ve gelin odası mevcuttur. Her iki bölümde de zemin döşemesi mermer kaplı, duvarları sıva üzeri boyalı, tavan alçıpan asma tavandır. Sol tarafta kalan bölümde showroom, bay-bayan mescit bölümleri bulunmaktadır. Gelin odasında wc bulunmaktadır. Sağ tarafta 1 normal katta bulunan salonda, salon, mutfak ve servis bölümü, yönetim odası, bay ve bayan wc’ler ve gelin odası mevcuttur. Her iki bölümde de zemin döşemesi mermer kaplı, duvarları sıva üzeri boyalı, tavan alçıpan asma tavandır. Sol tarafta kalan bölümde showroom, bay-bayan mescit bölümleri bulunmaktadır. Gelin odasında wc bulunmaktadır.

Zemin Kat ve 1.Normal Kat İdari Ofis:
Binanın zemin katında Özal Bulvarına göre arka taraftan bakıldığında sol tarafta bulunan kısım Oğultürk İnşaat Turizm Anonim Şirketi’nin fiilen idari ofis olarak kullanmaktadır. Zemin+Normal kattan oluşmaktadır. Giriş kapısı ve pencereleri camlı alüminyum doğramadır. Giriş katında depo, kazan dairesi bulunmaktadır. İdari kısımda ayrıca asansör mevcuttur. Mahallen 1.Normal katında 2 ofis ve açık ofis, sekreterya, toplantı salonu, makam odası, dinlenme odası, oda içinde banyo ve abdesthanesi, sistem odası, 2 adet oda, mutfak, kiler, bay-bayan wc’ler bulunmaktadır. Mutfak, kiler ve ıslak hacimler dışında kalan bölümlerin tamamında zemin döşemesi laminat parke, duvarları duvar kâğıdı kaplı, tavanlar spot aydınlatmalı alçıpan asma tavan ve ışık bantlıdır. İdari ofis kendi içinde merkezi sistem ısıtmalıdır. Fen bilirkişisinin yerinde yaptığı ölçüme göre ana binanın toplam inşaat alanı 11.100,00 metrekare hesaplanmıştır.

MATBAA BİNASI
Ana binanın Özal Bulvarına göre arkasında (güneyinde) bodrum zemin ve 2 normal katlı betonarme olarak inşa edilmiş durumdadır. 40 yıllık olduğu beyan edilen binanın cepheleri sonradan giydirme cephe ile kapatılmıştır. Binanın kuzey cephesinden bodrum kat ve zemin kat seviyesinde iki ayrı girişi mevcuttur. Bina girişindeki merpenlerin basamak ve rıhtları ile sahanlıkları traverden kaplıdır. Bina giriş kapıları camlı alüminyum doğramadır. Bina girişinde zemin döşemesi ve duvarları mermer kaplıdır. Merpen basamakları ve sahanlıkları mermerdir.

Binanın bodrum katının öncesinde matbaa olarak kullanıldığı beyan edilmiş olup halihazırda depo olarak kullanıldığı görülmüştür. Bu katta ayrıca bay-bayan wc ile ofisler mevcuttur. Zemin katında giriş koridoru ve 4 adet ofis bulunmaktadır. 1.Normal katta: mahallen 4 oda, mutfak ve wc mevcuttur. Arka tarafta bulunan deponun üzerinde doğru L geometride devam eden 2.normal katta yemekhane, ofis, çay ocağı, bay ve bayan wc’ler, 8 oda ve teras mevcuttur. Fen bilirkişisi tarafından yapılan ölçümleme neticesinde 420,00 metrekare oturumu olan binanın 2.normal katta büyümesi ile birlikte 100,00 metrekare açık teras ve 1.980,00 metrekare kapalı alan hesaplanmıştır.

DEPO BİNASI
Matbaa binasının hemen arkasında iki bölümden oluşan depo binası zemin+1 normal katlı ve betonarme olarak inşa edilmiştir. Binanın dış cephesi cam mozaik kaplıdır. Bina halihazırda keşif tarihi itibariyle kiracı Güreller Marketin deposu olarak hizmet vermektedir. Birlikte kullanılan iki ayrı bölümden birisi zemin+1 normal katlı olup, zemin katı 200,00 metrekare oturumunda toplam 400,00 metrekare kapalı alanı fen bilirkişisinin yapmış olduğu ölçümlerle hesaplanmış, tek katlı diğer bölüm 530,00 metrekare ölçülmüştür. Toplam inşaat alanı 930,00 metrekare olarak hesaplanmıştır.

SU DEPOLARI
Ana binanın batısında 50,00 metrekare oturumunda 100,00 t betonarme su deposu ile kazan dairesi mevcuttur.
Matbaanın arkasında bulunan deponun yanında ise 40,00 metrekare oturumlu betonarme 80,00 t betonarme su deposu yapısı bulunmaktadır.

AÇIK DEPOLAR
Matbaanın arkasında yer alan deponun güneyinde kalan kısımda demir profil karkas üstü trapez sac ile çatı ve duvarları kapatılmış iki kısımdan oluşan depolardır. Depoların yeri grobetondur. Depolardan biri 190,00 metrekare, diğeri 185,00 metrekare olarak ölçülen depolardan biri 70081 ada 13 parsele taşkın yapı durumda olup, 185,00 metrekare olan depo değerlemede dikkate alınmamıştır. Ayrıntılı bilgi dosyasında mevcuttur.

Adresi : Karacaviran Mah. Özal Bulvarı No:44 Altındağ / ANKARA
Yüzölçümü : 12.941,00 metrekare
İmar Durumu : Dosya kapsamında mevcut, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yapı Denetim ve Ruhsat Şube Müdürlüğü'nün ilgili yazısıyla "Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Karacaören Etabı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı kapsamında kentsel servis alanı kullanımlı E=1.00, Hmax=10 kat yapılaşma koşullarında olduğu" bildirilmiştir.
Kıymeti : 30.000.000,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.(Ayrıca, taşınmazın kaydında; "M:236 metrekare miktarındaki saha için Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. lehine daimi irtifak hakkı" ve "Dapt-2 Tipi Trafo binası için 86 metrekaresi Başkent Dağıtım A.Ş. lehine 99 yıllığına icar şerhi 03/05/2000 Y:2538" şerhleri mevcut olup, iş bu şerhlerle birlikte satılacaktır.)
1. Satış Günü : 11/12/2020 günü 11:45 - 12:00 arası
2. Satış Günü : 07/01/2021 günü 11:45 - 12:00 arası
Satış Yeri : 1 Nolu Mezat Salonu - Anafartalar Mah. Etlik Cad. No:3 (Ankara Adalet Sarayı Dışkapı Ek Hizmet Binası Yanı) MERKEZ / ANKARA

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/14104 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. Madde 127 – (Değişik: 2/7/2012-6352/30 md.) İlanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması hâlinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçer. Hükmünün dosyamızdan uygulanacağı hususu tüm alakadarlara ihtaren ve ilanen tebliğ olunur.
 


Geri Dön