19 / 04 / 2024

Altını olmayanlar dikkat! Altın fiyatları o tarihte bu kadar olacak! Altın alsanız iyi olur

 Altını olmayanlar dikkat! Altın fiyatları o tarihte bu kadar olacak! Altın alsanız iyi olur

Altını olan ya da olmayan vatandaşlara analistler tarafından bomba bir uyarı geldi. Analistler altın fiyatlarının geleceği rakam hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta yapacağı toplantıda 50 baz puan faiz artışı yapacağına ilişkin beklentiler güçlü kalmaya devam ederken, resesyon endişeleri ve Çin'deki gelişmeler emtia fiyatları üzerinde etkili oluyor. ABD'de gelecek dönem resesyon sinyali olarak kabul edilen ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi ile 3 aylık hazine bonosu getirisinin arasındaki fark yaklaşık 80 baz puanla 2000'den bu yana en yüksek seviyede bulunuyor.

Analistler, bugün dünya genelinde hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi, Avro Bölgesi'nde perakende satışlar ile ABD'de fabrika siparişleri verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 doların destek, 1.825 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

YILBAŞINDAN SONRASINI İŞARET ETTİLER

Analistler altın fiyatlarıyla ilgili yılbaşından sonrasını işaret etti. Analistlere göre altın fiyatları yılbaşından sonra 1150 TL seviyesine doğru ilerleyecek. Bu nedenle elinde gram altını olan vatandaşların beklemesi, olmayan vatandaşların da altın satın alması tavsiye edildi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön