26 / 04 / 2024

Altının defteri dürülecek! İslam Memiş'ten altın fiyatlarında büyük yanılgı uyarısı

Altının defteri dürülecek! İslam Memiş'ten altın fiyatlarında büyük yanılgı uyarısı

ABD'de enflasyon nisanda beklentileri aştı. Ülkede yıllık enflasyon, 41 yılın zirvesinden gerilemesine rağmen yüzde 8,3 ile piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. ABD enflasyon rakamları dolar ve altın fiyatlarında da hareketliliğe neden oldu.



Analistler, nisan ayındaki yavaşlamaya rağmen enflasyonun; yakın zamanda salgın öncesi seviyelere düşmesinin pek olası görünmediğini, arz kesintilerinin devam etmesi, enerji ile gıda fiyatlarındaki yükselişin sürmesi nedeniyle uzun bir süre ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yüzde 2'lik hedefinin üzerinde kalacağını belirtti.

Enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesi ABD Merkez Bankası FED'in daha önceden dile getirdiği faiz artışlarını yeniden gündeme getirecek. Altın ve dolar uzmanları yıl içinde doların zirveleri zorlayabileceğini öngörüyor. Doların yükselişi ise altın fiyatlarını olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar altındaki her düşüşün tepki alımlarıyla yeniden yükseleceğine vurgu yaptı.

"HAZİRAN VE TEMMUZ'DA DOLAR PİK YAPACAK"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Haziran ve temmuz aylarında yeni zirveler bizleri bekliyor olabilir ancak haziran ayında Merkez Bankası ve Bakanlığın yeni önlemlerle bu sürecin nasıl bir yöne evrilebileceğini de hep birlikte görmüş olacağız. Doların yıl içinde, özellikle temmuz ayında yeni pik seviyesi ile karşı karşıya kalacağımızın sinyali veriliyor. Fed'in yükselen enflasyona karşı faiz artırımlarını devam ettireceğinin sinyalini Fed Başkanı söyledi" dedi.

Altının defteri dürülecek! İslam Memiş ten altın fiyatlarında büyük yanılgı uyarısı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön