26 / 04 / 2024

Altının kaderi buna bağlı! Yarın büyük gün!

Altının kaderi buna bağlı! Yarın büyük gün!

Piyasanın odağında yarın açıklanacak Amerika Birleşik Devletleri enflasyon verileri bulunuyor.



Piyasaların beklentisi yıllık bazda 8,7 ve alık bazda yüzde 0,2 olarak ağırlık kazanmış durumda. Genel olarak baktığımızda önceki ay rekor kıran ABD enflasyon verisinde Ağustos ayı için daha düşük bir beklenti söz konusu. Analistler veri ile birlikte küresel bazda volatilite oldukça artacağını ve piyasaların ABD Merkez Bankası Fed’in Eylül’de atacağı adımlar hakkında ipuçları arayacağını ifade etti. Buna göre, Fed'in Eylül toplantısında yüzde 65 ihtimalle 75 baz puan faiz artırması beklenirken, Kasım toplantısında yüzde 53 ihtimalle 25 baz puan faiz artırılacağı tahmin ediliyor.

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?

Altının kaderi buna bağlı! Yarın büyük gün!

Dün yüzde 0,8 artışla günü 1.789,1 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,3 altında 1.784,4 dolardan işlem görüyor.

Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından 1.031 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.691 lira, Cumhuriyet altını da 6.908 liradan satılıyor.

RİSK PRİMİ ALTINA DESTEK VERİYOR

Altın fiyat tahminlerini araştıran yatırımcılar için yeni bir değerlendirme geldi. Altın için hala faiz oranlarından çok daha fazlası olduğunu söyleyen analistler, sarı metalin yazın büyük bir bölümünde zorlandığını dile getirdi. Bununla birlikte analistler, piyasadaki güçlü risk priminin sağlam destek sağladığını belirtiyorlar.

Editörün Notu: Bu haber 9 Ağustos 2022, saat 19.15'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 92 kuruş, euro 18 lira 26 kuruş, altının gramı ise bin 25 TL değerindedir.

Dolar kahini Selçuk Geçer, dolarda 30 TL ve 70 TL için tarih verdi!

"Gram altın patlama yapacak" diyen İslam Memiş tarih paylaştı!

Dolar kahini Selçuk Geçer, büyük krizin tarihini verdi! 'Dolar 70 TL olacak!'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön