25 / 04 / 2024

Aman başınızı derde sokmayın! Avukatlık ücretleri de zamlandı

Aman başınızı derde sokmayın! Avukatlık ücretleri de zamlandı

Avukatlık ücretleri zamlanmıştı, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi… İşte yeni fiyat listesi Avukatlık ücretlerine geçtiğimiz günlerde geçen yıla oranla çeşitli kalemlerde yüzde 70 ile yüzde 199 arasında olmak üzere ortalama yüzde 110 oranında zam yapılmıştı.  Türkiye Barolar Birliği Avuk



Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB), 2022 – 2023 dönemi Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi (AAÜT) ile ilgili Adalet Bakanlığıyla yaptığı görüşmeler anlaşmayla sonuçlanmıştı. Tarifeye göre geçen yıla oranla çeşitli kalemlerde yüzde 70 ile yüzde 199 arasında olmak üzere toplamda ortalama yüzde 110 oranında artış yapıldı. 

 Aman başınızı derde sokmayın! Avukatlık ücretleri de zamlandı


Avukatlık ücret tarifesinde duruşmasız işler için yapılan artışa ek olarak, duruşma yapılan işlerin ücretleri duruşmasız işlerin iki katı olarak hesaplandı. 

Ceza soruşturma evresindeki işler için 2 bin 800 TL, sulh hukuk mahkemelerindeki davalar için 5 bin 500 lira, sulh ceza ve infaz hakimliklerinde takip edilen davalar için 4 bin Türk lirası, asliye mahkemelerindeki davalar için 9 bin 200 TL, ağır ceza mahkemelerindeki davalar için 17 bin 400 lira avukatlık ücreti alınacağı tarifede yer aldı. 
Yargıtay’da görülen ilk derece davalar için 17 bin 800 lira ücret alınacak. Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay’da temyiz yoluyla görülen işlerin duruşması için 8 bin 400 Türk lirası avukatlık ücreti ödenecek.

 


Geri Dön