25 / 04 / 2024

Amasra’ya kurulması planlanan termik santral için imza kampanyası düzenleniyor!

Amasra’ya kurulması planlanan termik santral için imza kampanyası düzenleniyor!

Bartın Barosu' nu ziyaret etmek için kente gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Amasra ilçesinde kurulması düşünülen termik santrale karşı başlatılan imza kampanyasına katıldı.



Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Bartın’ın Amasra ilçesinde kurulması planlanan termik santrale karşı başlatılan imza kampanyasına destek verdi.


Hükümet Caddesi’nde kurulan standa gelen Feyzioğlu, imza kampanyasına katıldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, santrale karşı olmak için son derece haklı sebeplerin olduğunu söyledi.


Enerjiye ihtiyaç olmadığını düşünmediklerini, "Taş devrinde yaşayalım da ormanlarımıza bir şey olmasın" diyenlerden de olmadıklarını ifade eden Feyzioğlu, "Ama hem ülkenin enerji ihtiyacını karşılamak hem de böyle bir cenneti yok etmemek mümkün. Bu cennet katledildiğinde, kısa vadede elde edilecek üç beş kuruşla mukayese bile edilemeyecek korkunç bir zarar doğacak" dedi.


Termik santrale karşı, sadece Amasralıların değil, tüm ülkenin müdahale etmesi gereken bir durumla karşı karşıya olunduğunu dile getiren Feyzioğlu, Türkiye’nin rüzgar enerjisinin bulunduğunu, doğayı katletmeden enerji üretilmesi, termik santrallerin de çok daha elverişli yerlere kurulmasının mümkün olduğunu söyledi.


Feyzioğlu, gazetecilerin cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin görüşünü sorması üzerine,  "Hayırlı olsun. Bir açıklama yapmayacağım" ifadesini kullandı.


Daha sonra Bartın Barosu’nu ziyaret eden Feyzioğlu, Baro Başkanı Kamil Altan ve avukatlarla sohbet etti.


AA


Geri Dön