27 / 04 / 2024

Amasra termik santral

Amasra termik santral

Elektrik Mühendisleri ve Peyzaj Mimarları Odası ortak açıklaması: İstihdam yaratacak dendi, Çin’den getirilen personel kuyularda çalıştırılıyor. Termik santralın bölgenin doğal, tarihi güzellikleri ile yaşam koşulları üzerinde tahribat yaratacaktır

Amasra Hema Termik Santrali'ne itiraz var!

Amasra’da Hema Termik Santrali’nin yapımına olanak sağlayan imar planlanın değiştirilmesine karşı harekete geçen Bartın Plartformu #İtirazımVar sloganı ile Bartın ve Amasra’da imza stantları açtı.

Amasra'da termik santral onayı yargıya taşınıyor!

'Bartın Platformu', tarihi ve turistik ilçe Amasra'da kurulması planlanan termik santralle ilgili verilen 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu' kararının iptali için yargıya başvurma kararı aldı.

Amasra Termik Santral projesi 11 bin kişiyi iş sahibi yapacak!

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya ilk termik santral projesini yapmaya hazırlanan şirketten yapılan açıklamada, çevreye, doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir enerji santrali inşa edileceği belirtildi.

Amasra Termik Santrali'ne Çed olumlu kararı verildi!

Amasra’da kurulması planlanan termik santral için gerekli ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Bartın Amasra'ya termik santral kurulacak!

Bartın'ın Amasra ilçesinde termik santral kurmayı planlayan şirketin kömür hazırlama tesisi projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) toplantısı yarın yapılacak.

Bartın Mugada Plajı'na termik santral mi kurulacak?

Amasra'da planlanan HEMA Termik Santralına karşı mücadele sürerken, Bartın Mugada Plajına da santral kurulacağı anlaşıldı. Santral iki köyün arasında olacak.

Amasra’ya kurulması planlanan termik santral hakkında bilgi verildi!

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Bartın’ın Amasra ilçesine kurulması planlanan termik santrale ilişkin, " Çevre sorunlarının çözümünde yerel yönetimler ve halkın talepleri, kaygıları karar sürecinin temeli olmalıdır" dedi.

Bartın'da yapılması planlanan termik santral için eylem yapıldı!

Bartın’ın Amasra ilçesinde kurulması planlanan termik santral için ağaç kesildiğini öne süren grup, eylem yaptı. Bartın Platformu öncülüğünde Saraydüzü köyünde sağanağa aldırış etmeden toplanan, pankart ve dövizler taşıyan grup, bir süre slogan attı.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nde yangın çıktı!

Afşin - Elbistan B Termik Santraline kömür taşıyan bant yollarında yangın çıktı. Yangından zarar gören bant yolları onarılıncaya kadar santralin bir ünitesi devre dışı bırakıldı

Alstom, Zetes-3 Termik Santrali’ne 400 kV gaz-yalıtımlı trafo merkezi sağlayacak!

Alstom, 2 x 700 MW ’ lık Zetes - 3 Termik Santrali’nin enterkonnekte sisteme bağlantısını sağlamak için Eren Enerji Endüstrisi A.Ş. ile sözleşme imzaladı...

Türkiye Taşkömürü Kurumu 740 bin 564 ton kömür sattı!

Kuruma bağlı müessese müdürlüklerinden Üzülmez, Kozlu, Karadon, Armutçuk ve Amasra maden ocaklarında üretilen taş kömürü, Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES), demir çelik fabrikaları, kamu kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşlara pazarlanıyor.

Orhaneli termik santrali özelleştirilecek!

ÖYK, Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Orhaneli Termik Santralinin özelleştirme programına alınmasına karar verdi. ÖYK'nin bazı özelleştirmeler, çevre düzeni değişiklikleri ile nazım ve uygulama imar planlarına ilişkin kararlar yayınlandı.

Soma A Termik Santrali özelleşmiyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu Soma A Termik Santrali’ ni özelleştirme kapsamından çıkarırken, Tunçbilek Santrali ve Bursa Linyit’ in taşınmazları ve iki maden sahası kapsam içine aldı...

Amasra termik santral Haberi

Amasra termik santral

 

Amasra’da özel sektörce inşa edilmek istenen termik santralin Bartın-Amasra bölgesi tabiat varlıklarına zarar vereceği, Çin’den getirilen personel nedeniyle de bölge halkının yaşam koşullarının olumsuz etkileneceği iddia edildi. Elektrik Mühendisleri Odası ve Peyzaj Mimarları Odasından yapılan ortak açıklamada, doğal ve kültürel özellikleri barındıran Amasra ve Bartın bölgesinde özel sektörce inşa edilmek istenen termik santralin, "yerli kaynak ve personel istihdamı" gibi gerekçelerin ardına sığınarak kabul ettirilmeye çalışıldığına dikkat çekildi.   Santralın Çin’den gelen personele istihdam alanı yarattığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Bartın-Amasra Bölgesinde özel sektörce inşa edilmek istenen santral için halen Çin’den getirilen personel kuyularda çalıştırılmaktadır. Ucuz işgücü olarak çalıştırılan bu personel, yarın doğal olarak santral inşaatında da çalıştırılmak istenecektir. Termik santralın bölgenin doğal, tarihi güzellikleri ile yaşam koşulları üzerinde tahribat...