26 / 04 / 2024

Amasya Şeker Fabrikası'ndan 3,5 milyonluk yatırım!

Amasya Şeker Fabrikası'ndan 3,5 milyonluk yatırım!

Amasya Şeker Fabrikası, 1,5 milyon lira değerinde melaslı kuru küspe fabrikası ve enerji tasarrufu sağlaması için 2 milyon lira değerinde buhar kazanı ile tephir kazanı yatırımı yaptı...



Amasya Şeker Fabrikası, 1,5 milyon lira değerinde melaslı kuru küspe fabrikası ve enerji tasarrufu sağlaması için 2 milyon lira değerinde buhar kazanı ile tephir kazanı yatırımı yaptı.


Kurulan buhar ve tephir kazanı ile yüzde 40 enerji tasarrufu sağlanacağını belirten Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, bu proje için 2 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi. Başkan Uysal, "Fabrikamızın 2014 - 2015 kampanya döneminde daha az kömür yanması için buhar kazanlarımızda 1 milyon liralık yenileme ve fabrika içerisinde de 1 milyon liralık tephir kazanı olmak üzere toplam 2 milyon liralık yatırım yapılmıştır. Bu yatırımlarla Fabrikamızın yüzde 40 civarında enerji tasarrufu sağlanması hedeflenmiştir." dedi.


Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Akbel, kuru küspe fabrikası yapımında çevreci bir yol izlediklerini ve fabrikanın doğalgaz ile çalışacağını belirtti. Akbel, "Geçen yıl deneme üretimi yapılarak faaliyete geçirilen melaslı kuru küspe fabrikamız modernize edilerek çevreci bir girişimle 1,5 milyon lira civarında yatırım yapılmıştır. Melaslı kuru küspe fabrikamızda yakıt olarak doğalgaz kullanılmaktadır. Yapılan yatırımlarla melaslı kuru küspe fabrikamız sorunsuz bir şekilde üretime başlamıştır. Fabrikamızın günlük üretim kapasitesi 200 tondur. Bu yıl planlanan melaslı kuru küspe üretimi miktarı 15 bin tondur. Melaslı kuru küspe fabrikasına yapılan yatırımlarla çiftçilerimizin kaliteli yem kullanması amaçlanmıştır. Fabrikamızda üretilen melaslı kuru küspenin 50 kiloluk torbalar halinde 33 liradan satışa sunulmuştur.” diye konuştu.


Ortadoğu 


Geri Dön