23 / 04 / 2024

Amasya Üniversitesi'nde toplu açılış ve temel atma töreni yapılacak!

Amasya Üniversitesi'nde toplu açılış ve temel atma töreni yapılacak!

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi’ nde saat 11.30'da gerçekleşecek törene tüm Amasyalıları davet etti...




Amasya Üniversitesi’nde 17 Mayıs Cumartesi günü toplu açılış ve temel atma töreni düzenleneceği bildirildi.


Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 11.30'da gerçekleşecek törene tüm Amasyalıları davet eden Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “Amasya Üniversitesi’nin akademik gelişimine ve artan öğrenci sayısına paralel olarak daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla fiziki alt yapımızı geliştirmeye, merkezi bütçeyle oluşan imkanlarımızı en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz” dedi.


Göreve geldikleri 2011 yılından bugüne istihdam odaklı bir büyüme gerçekleştirdiklerini vurgulayan Prof. Dr Metin Orbay, “Mimarlık Fakültemizi ve Merkezi Araştırma Laboratuvarımızı teslim aldık ve faaliyetlerine başlattık. Eğitim Fakültemizi ise ek binalarla büyüttük. Üniversitemiz ve ilimizin çehresini değiştirecek Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun da bulunduğu spor kompleksinde geri sayım başladı. Çok geniş olması itibariyle yüzme eğitimleri için de önemli bir mekan haline gelecek olan Amasya Üniversitesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu; üniversitemiz ve ilimize kazandırılırken mimarisiyle de ilimizin gözde tesislerinden biri olacağını düşünüyoruz. Makine ve Otomotiv Laboratuvarımız öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Rektörlük binamızın yapımına başladık” diye konuştu.


Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi Ek Binası, Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve makine ve otomotiv laboratuvarının açılışı ile rektörlük binası ve Amasya Üniversitesi yarı olimpik yüzme havuzunun temel atma töreninin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirileceğini anlatan Orbay, “Amasya'yı, sokaklarında üniversitemiz öğrencilerinin dolaştığı Marka Şehrin Marka Üniversitesi yapma çabası içinde olduğumuzu bir kez daha hatırlatarak törenimize sevgili öğrencilerimiz, akademik-idari personelimiz ve tüm Amasya halkını aramızda görmekten onur duyarız” şeklinde konuştu.



Beyaz Gazete


Geri Dön