25 / 04 / 2024

Amasya'da atıl durumdaki iplik fabrikası 10 milyon dolara satıldı!

Amasya'da atıl durumdaki iplik fabrikası 10 milyon dolara satıldı!

Amasyalı işadamı Hasan Ali Cesur, Amasya Küçük Sanayi Sitesi sahasında 10 yılı aşkın süredir atıl durumdaki 64 bin metrekare kapalı alana sahip toplam 116 bin metrekarelik alandaki iplik fabrikasını satın aldıklarını açıkladı...




Amasyalı işadamı Hasan Ali Cesur, Amasya Küçük Sanayi Sitesi sahasında 10 yılı aşkın süredir atıl durumdaki 64 bin metrekare kapalı alana sahip toplam 116 bin metrekarelik alandaki iplik fabrikasını satın aldıklarını açıkladı.


İşadamı Mehmet Top ile birlikte yaklaşık 10 milyon dolara işadamı Hayyam Garipoğlu’ndan satın aldıkları fabrikayı tekrar Amasya ekonomisine kazandırmayı amaçladıklarını, yurt içinin yanı sıra yurt dışı ortak yatırımlara da açık olduklarını belirten Hasan Ali Cesur, “İki ayrı grupla görüşme halindeyiz. Birincisi Kuveytli bir yatırımcı. Doğalgaz dönüşümü üzerine bir yatırım düşünüyor. İkincisi Amerikalı bir yatırımcı. Led ürünleri ve armatür üzerine bir yatırım söz konusu. Onlarla bir ortaklık anlaşması ve fizibilite çalışmalarını devam ettiriyoruz” diye konuştu.


Cesur, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) üyeleriyle birlikte içindeki tekstil makinelerinin boşaltılmasına başlandığı fabrikayı gezen ASKON Amasya Şubesi Başkanı Ali Adnan Keskiner, “Bu tesisleri, bu yatırımları tekrar ekonomimize kazandıran iş adamlarımız Hasan Ali Cesur’a ve Mehmet Top’a teşekkür ediyorum. Ülkemiz ekonomisinin dengelerinin bozulduğu bu günlerde milyon dolarlarla yatırım yaparak kalkınmanın, dünyada söz sahibi olmanın ancak üretim ve sanayi ile olduğunu düşünmekteyiz. Amasya'daki işsizlik sorununun da istihdamla çözüleceğine inanıyoruz. Bu yatırımın diğer iş adamlarımıza da örnek olmasını temenni ediyoruz. Amasya’nın kalkınmasının turizm, tarım öncelikli olarak öne çıkartsak da bunun sanayileşmeyle olacağına ASKON ailesi olarak inanıyor, düşünüyoruz ve tüm iş adamlarımızı yatırım yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.



Amasya Haber


Geri Dön