25 / 04 / 2024

Ambarlı Ro Ro limanı bakanlıktan onay bekliyor!

Ambarlı Ro Ro limanı bakanlıktan onay bekliyor!

Ambarlı'da hayata geçirilecek 162 bin 373 metrekare büyüklükteki Ro-Ro limanı bakanlıktan onay bekliyor. Proje kapsamında ilk etapta Ambarlı-Topçular hattının hizmete açılması planlanıyor.



İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş Beylikdüzü Ambarlı'ya Ro Ro limanı projesini, 779 ada 1 ve 2 sayılı parseller ve bu parsellerin güneyinde, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan bir kısım alanda hayata geçirecek. 


İki aşamada gerçekleştirilecek olan Ambarlı Ro Ro limanı projesinin kıyı kenar çizgisinin kara tarafında kalan alana ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı 10 Mart 2014 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesince onaylandı. Söz konusu planlar bakanlık tarafından onay aşamasında. 


779 ada 1 ve 2 sayılı parsellerin tamamı ise kısmen liman, kısmen rekreasyon alanı ve kısmen de yeşil alan olarak tasarlandı. Proje kapsamında ilk etapta Ambarlı-Topçular hattının hizmete açılması planlanırken, sonraki süreçte farklı güzergahlarla da entegre edilmesi öngörülüyor. 


Özge ÇAKIR/Emlakkulisi.com


Geri Dön