26 / 04 / 2024

Amerika'dan ev nasıl alınır?

Amerika'dan ev nasıl alınır?

Pek çok kişinin "Amerika'da yaşamak istiyorum" hayali var, ABD'den ev almak için aylık ödenecek miktar 131 bin liraya kadar varıyor.




Bir emlak sitesi olan HSH, 2016 yılının ilk çeyreğine göre bir hane halkının ABD'deki belli başlı metropol bölgelerinde bir ev satın almak için ihtiyaç duyacağı yıllık gelir tahminini güncelledi.


Amerika'da ev nasıl alınır?

İlk önce maddi durumunuzu kontrol edin: İlk ve en önemli husus alıcının maddi geliri. Hayalinizdeki evi aramaya başlamadan önce mali durumunuzdan emin olun. Ne kadarlık bir eve gücünüz yeter? Ya da ne kadara kadar gayrimenkul kredisi alabiliyorsunuz?


Mortagage alırken en önemli hususlardan biri ise kredi puanınız/notunuz. Kredi miktarı, faiz oranı ve ödeme süresini kredi notunuzu belirliyor. Eğer kötü bir kredi skoruna sahipseniz mortgage başvurusu yapmadan önce kredi notunuzu düzeltmeye çalışabilirsiniz.


Mortgage miktarını ve faiz oranını belirleyen diğer husus ödeyeceğiniz peşinat ve geliriniz. Peşinatınız ve belgelerle ispatlayabildiğiniz geliriniz ne kadar yüksekse alacağınız kredi miktarı o kadar fazla olur.


Bankanızın ya da kredi aldığınız finans kurumunun güvenilirliğinden ve gayrimenkul danışmanının dürüstlüğünden de emin olun.


Beğendiğiniz eve emlakçı aracılığıyla teklif formu doldurun. Vermek istediğiniz fiyatı/teklifi belirlerken piyasayı iyi bilmek de önemli maddeler arasında. Evin satış fiyatının çok altında teklif verirseniz reddedilme ihtimali de çok yüksek. Vermek istediğiniz fiyat teklifini gayrimenkul danışmanınızla beraber belirleyeyin.


Avukatınızla irtibatı sağlam tutun: Teklifiniz kabul edilir ve işlemler başladıktan sonra avukatınıza kontratta olmasını istediğiniz her şeyi mutlaka eklettirin. Avukatınızla sürekli irtibat halinde olarak konunun takipçisi olun.



Yeni Şafak



Geri Dön