20 / 04 / 2024

Amerikalılar yaşamak için Güneyi tercih ediyor!

Amerikalılar yaşamak için Güneyi tercih ediyor!

Amerika Nüfus Sayım Dairesi’nin açıkladığı rapora göre, uzun zamandır ülkenin batısına seçen Amerikalılar artık güneyi de tercih ediyor.



ABD Nüfus Sayım Dairesi, Temmuz 2017 ile Temmuz 2018 arasında, ülkenin batı ve güney ilçelerine taşınanların sayısının, bu bölgeleri terk edenlerden daha fazla olduğunu ifade ediyor. 

Dairenin yayınlandığı verilere göre, güneyde ve batıda bulunan banliyölere taşınanların sayısı, ülkenin ortabatı ve kuzeydoğusunda yer alan ilçelere yerleşenleri geçti.

Güney bölgesinde en çok tercih edilen eyalet Texas oldu. Eyalette yer alan dört ilçe, ABD'de en popüler ilk 10 yer arasına girdi. Bunlar, Houston yakınlarında bulunan Harris, Dallas’a 64 kilometre mesafedeki Collin, Forth Worth’un hemen dışındaki Tarrant ve San Antonio yakınlarındaki Bexar ilçeleri olarak kayıtlara geçti.

Texas nüfus bilimcisi Lloyd Potter, yeni yerleşimcilerin eyaletin kentsel ilçelerini değil, bu ilçelerin dışındaki bölgeleri tercih etmesini şu şekilde anlattı:

“Bu bölgelerde istihdam çok yüksek. Aynı zamanda, daha hesaplı, daha yeni konutlar ve oldukça iyi okullar da var.”

Texas’a yerleşen Amerikalıların çoğu, yakın eyaletlerden geliyor.

Potter “2017 Amerika Toplum Anketi’ne göre, California’dan Texas’a göç edenlerin sayısı, Illinois, Louisiana, New York, Mississippi ve Pennsylvania’dan Texas’a göç edenlerden daha fazla” diye konuştu.

Güneyde en çok seçilen başka bir eyaletse Florida oldu. ABD Nüfus Sayım Dairesi’nin raporunda, eyalette bulunan bütün ilçelerde yerleşimci sayısının artış gösterdiği ve 2017 yılında Florida’ya taşınan Amerikalıların sayısının diğer eyaletlere taşınanlardan fazla olduğu ifade ediliyor.

Metropollere göre değerlendirildiğinde, en fazla nüfus artışı, Texas’ta bulunan Dallas-Fort Worth-Arlington bölgesi olarak görüldü. Temmuz 2017-Temmuz 2018 arasında, bu bölgeye 131 bin 767 yerleşimci daha eklendi. Arizona’da yer alan Phoenix-Mesa-Scottsdale bölgesiyse, 96 bin 268’lik bir nüfus artışıyla ikinci sırada bulunuyor.

Amerika'nın toplam 3142 ilçesi bulunuyor. Temmuz 2017-Temmuz 2018 arasında, bu ilçelerin yüzde 52’sinde nüfus artmış. Bir önceki yılda da artış kaydetti.

Diğer yandan, Amerika’da yer alan ilçelerin yaklaşık yarısında ölenlerin sayısı doğanlardan fazla. Bu durum özellikle, kuzeydoğu ve Appalachia bölgeleriyle, Florida ve ortabatının yukarısında daha çok dikkat çekiyor.


Geri Dön