29 / 03 / 2024

Amerikan mutfak nedir?

Amerikan mutfak nedir?

Konutlarda yerini alan ve kullanımı yaygınlaşan Amerikan mutfak nedir? Yanıtı ve detayları haberimizde...



Amerikan mutfak nedir?

Amerikan mutfak, yaşam mekanı ile mutfağın arasında bir bariyer olmayan, iki alanın da birbirine entegre edildiği mutfağı ifade ediyor. Bu tarz mutfakların Türk kültürüne göre hem avantajları hem de dezavantajları bulunuyor.


Amerikan mutfak, açık mutfak olarak da nitelendirilse de, bu tarz mutfakların ilk kullanılmaya başlandığı bölge Amerika olduğu için, bölgenin ismi ile anılıyor.


Son dönemlerde Türkiye'de kullanımı gittikçe yaygınlaşan açık mutfaklar, yeni projelerde ve daha çok stüdyo dairelerde mevcut olan mutfak tarzı olarak karşımıza çıkıyor. Bu demek değil ki oda sayısı çok olan dairelerde Amerikan tipi mutfak bulunmuyor. 


Amerikan tarzı mutfağın avantajları

Bu tarz mutfaklar daha çok yemek kültürünün fazla olmadığı, ağır koku içeren yemeklerin pişmediği yerlerde talep ediliyor. Amerikan tarzı tipi, konuta daha modern bir görüntü veriyor.


Amerikan mutfak nedir?


Amerikan tarzı mutfağın dezavantajları

Amerikan tarzı mutfak, konutta yaşayacak ailenin yaşam tarzına ve kültürüne bağlı olarak dezavantaj niteliği taşıyabiliyor. Çok yemek yapılan bir konutta, kokuların olduğu gibi salona yayılması, yemek yenilen alanın, oturma alan ile bir olması bazı evlerde sorun olarak görülebiliyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön