25 / 04 / 2024

Amerikan mutfak örnekleri

Amerikan mutfak örnekleri

Konutlarda yerini alan ve kullanımı yaygınlaşan Amerikan mutfak nedir? Yanıtı ve detayları haberimizde...

59 yıl önce inşa edilen evin mutfak ve dekorasyonu!

1956'da inşa edilmiş ev özellikle mutfağıyla dikkat çekiyor. Evin sahipleri burada hiç yaşamamış ve mutfak hiç kullanılmadan 59 yıl günümüze kadar bu şekilde gelebilmiş...

UNICERA Seramik Banyo Mutfak Fuarı 24 Şubat'ta başlayacak!

Tüyap tarafından organize edilen, TSF ve TİMDER iş birliğiyle düzenlenen, alanında dünyanın en büyük ikinci fuarı olan UNICERA, Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı, 24 – 28 Şubat 2015 tarihleri arasında 27. kez buluşuyor.

UNICERA 27. Seramik Banyo Mutfak Fuarı 24-28 Şubat'ta!

UNICERA 27. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı açılıyor. Fuar, seçkin markaların en yeni tasarımları ve teknolojik ürünleri ile 24-28 Şubat 2015 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.

Kelebek Mutfak Caddebostan’da açıldı!

Türkiye genelinde mağazalar zincirine önemli halkalar ekleyerek hızla büyüyen Kelebek Mutfak, yeni mağazacılık anlayışıyla faaliyete geçirdiği Caddebostan mağazasını 14 Şubat Sevgililer Günü’nde hizmete açtı.

Konut satışlarında mutfak ve banyo aksesuarlarının KDV karşısında durumu!

Konut inşaatlarında giderek ankastre mutfak ve banyo yapılması standart hale geldi. Artık neredeyse tüm inşaatlarda en azandan davlumbaz, ankastre ocak konulması standart hale geldi..

Kelebek Mutfak'tan masa sandalyeli kampanya fırsatı!

Kelebek Mutfak, yüzde 15 indirimle sunduğu tüm ürünlerini “Mutfağınız Sizden Masa Sandalyeniz Bizden” kampanyasıyla buluşturarak, yeni ve şık bir mutfak isteyen kullanıcıların hayallerini gerçekleştiriyor.

Nolte Mutfak Gaziantep'e açılacak!

İthal mutfak markası Nolte salonla mutfağı birleştirip Nolte Neo ismiyle yeni bir segmente girdi. Yeni marka yüzde 30 daha pahalı olacak..

ISVEA Amerika pazarında!

Vitrifiye seramik ve banyo ürünlerinde İtalya'nın lider markası ISVEA; Nevada eyaletinde düzenlenen, Amerika’nın en büyük mutfak ve banyo ürünleri fuarı KBIS’de yer alarak Amerikan tüketicisinin beğenisine sunuldu.

Amerikan Mimarlar Enstitüsü en iyi binaları seçti!

Amerikan Mimarlar Enstitüsü yılın en iyi binalarını seçti. ABD'de mimarlar için oluşturulan meslek odası, 19 projeyi ödüllendirdi. İşte Amerika Birleşik Devletleri'nde yılın en iyisi seçilen mimari projeler...

Seramik Banyo Mutfak Fuarı 24-28 Şubat'ta!

Seramik Banyo Mutfak Fuarı 24-28 Şubat'ta. TSF ve TİMDER işbirliğiyle Tüyap tarafından organize edilen UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı, 24-28 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2015 mutfak dolapları modelleri!

Bu yılın mutfaklar için en önemli eşyası dokunmatik cam pişiriciler. İndüksiyon ocağı da denen bu keşif son yıllarda mutfaklara girmeye başladı. İşte 2015 mutfak dolapları modelleri...

Bodrum Mutfak Mobilya sektöründeki yerini güçlendirdi!

Satış öncesi ve sonrası hizmetlerde de iddialı olan Bodrum Mutfak Mobilya markası, yıllardır sürdürdüğü ve her geçen gün geliştirdiği gerçek butik hizmet anlayışıyla sektöründeki yerini daha da güçlendirdi.

Döner Mutfak Folkart Towers'ta hizmete açıldı!

FOLKART'ta İZMİRLİ iş adamları Ahmet ve Oğuzhan Demir ile Yüksel Özkavcı, Folkart Towers'ın altında 'Döner Mutfak' ile sektöre iddialı giriş yaptı. Mekanın açılışına şarkıcı Gökhan Tepe de katıldı...

Amerikan mutfak örnekleri Haberi

Amerikan mutfak örnekleri

Amerikan mutfak nedir?

Amerikan mutfak, yaşam mekanı ile mutfağın arasında bir bariyer olmayan, iki alanın da birbirine entegre edildiği mutfağı ifade ediyor. Bu tarz mutfakların Türk kültürüne göre hem avantajları hem de dezavantajları bulunuyor.


Amerikan mutfak, açık mutfak olarak da nitelendirilse de, bu tarz mutfakların ilk kullanılmaya başlandığı bölge Amerika olduğu için, bölgenin ismi ile anılıyor.


Son dönemlerde Türkiye'de kullanımı gittikçe yaygınlaşan açık mutfaklar, yeni projelerde ve daha çok stüdyo dairelerde mevcut olan mutfak tarzı olarak karşımıza çıkıyor. Bu demek değil ki oda sayısı çok olan dairelerde Amerikan tipi mutfak bulunmuyor. 


Amerikan tarzı mutfağın avantajları

Bu tarz mutfaklar daha çok yemek kültürünün fazla olmadığı, ağır koku içeren yemeklerin pişmediği yerlerde talep ediliyor. Amerikan tarzı tipi, konuta daha modern bir görüntü veriyor.



Amerikan tarzı mutfağın...