29 / 03 / 2024

Anadolu Hisarı 'nın tarihi sokakları yenilendi!

Anadolu Hisarı 'nın tarihi sokakları yenilendi!

İstanbul'un ilk yerleşimlerinden olan Anadoluhisarı kale içi ve çevresindeki sokaklarının, eski eserlerin ve yapıların tarihi dokuya uygun olarak yenilenmesi tamamlandı. Bölgedeki çeşmelerin bakım ve onanırımları da yapıldı.




İstanbul'un ilk yerleşimlerinden olan Anadoluhisarı kale içi ve çevresindeki sokaklarının, eski eserlerin ve yapıların tarihi dokuya uygun olarak yenilenmesi tamamlandı. 


Anadoluhisarı kale içi ve çevresindeki 13 sokağın taş kaplamaları yeniden yapılırken, merpenlere andezit taşlar döşendi, çeşmelerin bakım ve onanırımları da yapıldı. 


Beykoz Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların Anadoluhisarı Kalesi içinde gerçekleşen açılışına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, ilçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Anadoluhisan muhtar azası Güzin Mermerci, Anadoluhisan Turizm ve Kalkındırma Demeği Başkan Yardımcısı Mustafa Babuz, belediye başkan yardımcılan, ııııı larıııı soKaKian yeııueııuı meclis üyeleri muhtarlar ve mahalle halkı katıldı. 


Taıihi sokaklann açılışında Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Burada zor bir işi başardık, Anadoluhisan kale içi ve çevresi alt yapısı itibariyle yenilenmesi zor bir bölge idi. Dedemiz Yıldırım Bayezıt'a ait olan bu yerleri, kaleyi, tekrar ihya etmek gerekir diye düşündük. Bu bir vefa anlayışıdır. Anadoluhisan'ndaki çalışma için 13 milyonluk bir harcama yaptık. İnşallah ecdadımız da bizden ve yaptığımız hizmetlerden memnun olur" dedi. 

Anadoluhisan Kalesi'nin Büyükşehir Belediyesi tarafından turizme kazandınlacağını söyleyen Başkan Çelikbilek: "İlçemiz için kurduğumuz hayaller bir bir gerçek oluyor. Baruthane Parkını çok güzel bir şekilde yeniledik. Göksu Deresi'nin üzerinde yaptığımız bir köprüyle İrfan Çakır Parkı ile Baruthane Parkı'nı birleştirdik. İlçe genelinde 300 merpenin kaplama ve yenilemesini gerçekleştirdik. Halkımızdan 1000 tane daha merpen isteği geldi. İnşallah bir bir bunlan da yenilemeye çalışacağız" diyerek ilçeye yapılan hizmetleri aktardı. 


Anayurt




Geri Dön