29 / 03 / 2024

Anadolu Hisarının sokakları yenilendi mi

Anadolu Hisarının sokakları yenilendi mi

İstanbul'un ilk yerleşimlerinden olan Anadoluhisarı kale içi ve çevresindeki sokaklarının, eski eserlerin ve yapıların tarihi dokuya uygun olarak yenilenmesi tamamlandı. Bölgedeki çeşmelerin bakım ve onanırımları da yapıldı.

Dr. Ramazan Demirtaş: 'Doğu Anadolu Fayı'nın tamamen kırıldığı tezi hiç inandırıcı değil'

Dr. Ramazan Demirtaş, Doğu Anadolu Fayı'nın tamamen kırıldığı iddialarının doğru olmadığını belirtti ve bu kırılmanın hala devam edebileceğini ifade etti. Aşağıda ayrıntılar bulunmaktadır...

Marmara Üniversitesi'nin Anadolu Hisarı kampüsü Boğaziçi Üniversitesi'ne devredildi!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, Twitter aracılığıyla gerçekleştirdiği açıklamada, şu an Marmara Üniversitesi'nce kullanımı sürdürülen Anadolu Hisarı'nda bulunan kampüsün, üniversitelerine devredildiğini duyurdu.

Sinpaş GYO Beykoz arsasının değeri ne kadar?

Sinpaş GYO, İstanbul İli Beykoz İlçesi Anadolu Hisarı Mahallesi'nde yer alan arsanın gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki arsanın değeri ne kadar?

Hisar İnşaat, Kale Yalıtım İnşaat ve 4 Kar Turizm İnşaat'ın kesin mühleti uzatıldı!

Hisar İnşaat, Kale Yalıtım İnşaat ve 4 Kar Turizm İnşaat tarafından adi konkordatodan kaynaklanan davada kesin mühlet süresü 20 Mayıs 2021'den itibaren 6 ay süreyle uzatıldı. 

Hisar'ın Esenyurt'taki fabrikası 94 milyon TL'ye satışa sunuldu!

Türkiye’nin en büyük mutfak eşyası üreticilerinden Hisar’ın Esenyurt’taki fabrikası satışa sunuldu. Hisar Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Erdoğan, “Borçlarımıza karşılık fabrikayı bankaya bıraktık. Temiz bir sayfa açıyoruz, üretime Çerkezköy’de yeni kuracağımız fabrikada devam edeceğiz” dedi.

Sinpaş GYO Anadolu Hisarı arsası gayrimenkul değerleme raporu!

Sinpaş GYO, İstanbul İli Beykoz ilçesi Anadolu Hisarı Mahallesi 37 ada 76 parsel'de yer alan arsaya ilişkin değerleme raporunu yayınlandı. 

Yedikule Hisarı'nın restore edilmesi 20 yılı bulacak!

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve ekibi Yedikule Hisarı'nın restorasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekipten Sit Alanları Alan Yönetimi eski Başkanı İhsan Sarı, restorasyon çalışmalarının 20 yılı bulacağını belirtti.

Anadolu Aydın Vinç Platform Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anadolu Aydın Vinç Platform Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ömer Aydın tarafından kuruldu. 

Doğu Anadolu Fayı'nın Kahramanmaraş bölümünde 500 yıllık birikmiş enerji var!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkımdan sonra, deprem uzmanları dikkatleri Doğu Anadolu Fayı'na çekti. Uzmanların açıklamasına göre, fay üzerindeki hareketliliğin sonraki etkisi Kahramanmaraş ve Hatay'da olabilir...

Sinpaş GYO Anadolu Hisarı Mahallesi 37 ada 76 parsel 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli Beykoz İlçesi Anadolu Hisarı Mahallesi 37 Ada 76 Parsel ile ilgili olarak hazırlatılan 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

20 milyar dolarlık Hisarönü-Gökova davasında karar!

Marmaris Hisarönü Yarımadası’nda yaklaşık 50 yıldır devam eden davanın yeni duruşması bugün görüldü.

Anadolu Hisarı'nda 9.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Beykoz İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Anadolu Hisarı Mahallesi, 855 ada 15 ve 14 parseldeki arsayı 9 milyon 305 bin TL'ye icradan satıyor...

Bursa Hisar’da binaların cepheleri yenilendi!

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın tarihi özelliklerini korumak adına başlattığı Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor. Projenin en önemli çalışmalarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı. 

Anadolu Hisarının sokakları yenilendi mi Haberi

Anadolu Hisarının sokakları yenilendi mi


İstanbul'un ilk yerleşimlerinden olan Anadoluhisarı kale içi ve çevresindeki sokaklarının, eski eserlerin ve yapıların tarihi dokuya uygun olarak yenilenmesi tamamlandı. 


Anadoluhisarı kale içi ve çevresindeki 13 sokağın taş kaplamaları yeniden yapılırken, merpenlere andezit taşlar döşendi, çeşmelerin bakım ve onanırımları da yapıldı. 


Beykoz Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların Anadoluhisarı Kalesi içinde gerçekleşen açılışına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, ilçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Anadoluhisan muhtar azası Güzin Mermerci, Anadoluhisan Turizm ve Kalkındırma Demeği Başkan Yardımcısı Mustafa Babuz, belediye başkan yardımcılan, ııııı larıııı soKaKian yeııueııuı meclis üyeleri muhtarlar ve mahalle halkı katıldı. 


Taıihi sokaklann açılışında Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Burada zor bir işi başardık, Anadoluhisan kale içi ve çevresi alt yapısı itibariyle yenilenmesi zor bir bölge idi. Dedemiz...