23 / 04 / 2024

Anadolu Sigorta her eve güvence verecek!

Anadolu Sigorta her eve güvence verecek!

90'ıncı yaşını kutlayan Anadolu Sigorta, 100 yaşında her haneye girmek istiyor Genel Müdür Ülken, '2025'e kadar, her evde en az bir poliçe hedefliyoruz' dedi



Türkiye'nin ilk sigorta şirketi olan Anadolu Sigorta bu yıl 90'ıncı yaşını kutluyor. Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, dünyada çok az sayıda şirketin tarihinin bir ülke tarihiyle birlikte anıldığını ve Anadolu Sigorta'nın bu şirketlerden birisi olma ayrıcalığını yaşadığını söyledi. Anadolu Sigorta'nın 2.5 milyona yaklaşan müşteri sayısı ve 4 milyondan fazla poliçelerinin bulunduğunu belirten Ülken, şunları kaydetti: 


''CUMHURİYETİN İLK ŞİRKETİ "

Cumhuriyet Türkiye'sinin ilk sigorta şirketi olarak, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Türkiye'nin tüm değerlerinin sigorta güvencesi olma anlayışını sürdürmeye devam edeceğiz. Anadolu Sigorta'nın 100'üncü yılını yaşayacağı 2025'e kadar, Türkiye'de her hanede en az bir adet Anadolu Sigorta poliçesi olmasını hedefliyoruz." İlk kurulduklarında 500 bin lira olan kayıtlı sermayelerinin bugün 500 milyon liraya ulaştığını ifade eden Musa Ülken, "Bin 50 personel istihdam ediyoruz. Anadolu Sigorta olarak Türkiye'de ulaşmadığımız nokta yok" diye konuştu.


YÜZDE 15 BÜYÜYECEĞİZ

2014 yılında prim üretimi yüzde 9.3 artarak, 3 milyar TL'yi aşan Anadolu Sigorta, 2014 yılı sonunda 92 milyon lira kâr elde etti. 2015 yılı sonunda yüzde 15'lik bir büyüme hedeflediklerini anlatan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, "Ülke ekonomisini zor günlerde ayakta tutacak en büyük destek, verdiğimiz teminatın büyüklüğüdür. Verdiğimiz teminatlar gayrisafi yurtiçi hasılanın yaklaşık 4 katını oluşturdu. Hayat dışı şirketler arasındaki toplam pazar payımız yüzde 13.2 olarak gerçekleşti" diye konuştu. 


Takvim / Sedef YUNTÜRK



Geri Dön