25 / 04 / 2024

Anadolu Yakası’nda en ucuz evler hangi ilçelerde?

Anadolu Yakası’nda en ucuz evler hangi ilçelerde?

Son yıllarda emlak endeksi hızla yükselen Anadolu Yakası ilçelerinde, ortalama metrekare birim fiyatı da yükseliş gösterdi.  Fakat uygun fiyata ev satın alabileceğiniz ilçeler de yok değil. Peki, Anadolu Yakası’nda en ucuz evler hangi ilçelerde?



Son yıllarda emlak endeksi hızla yükselen Anadolu Yakası ilçelerinde, ortalama metrekare birim fiyatı da arttı. Ancak uygun fiyata ev satın alınabilecek ilçeler de var. İşte, Anadolu Yakası’nda ucuz ev alınabilecek ilçeler...

1. Sancaktepe
İstanbul Sancaktepe konut projeleri pek çok ailenin hayallerini süslüyor.  Sancaktepe’de yer alan evlerin ortalama metrekare birim fiyatı 2.459 TL.

2. Sultanbeyli 
Sultanbeyli ilçesi güneybatıda Kartal, doğuda Pendik, kuzeybatıda Sancaktepe ilçelerine komşu konumda. Tarihi çok eski dönemlere kadar uzanan ilçede, ortalama metrekare birim fiyatı 2.779 TL olarak dikkat çekiyor.

3. Pendik
Marmara Denizine sahili olan bir ilçe olan Pendik, güneydoğu’da Tuzla, doğuda Gebze, kuzeyde Şile ve Çekmeköy, batıda Kartal, Sancaktepe ve Sultanbeyli ile komşu. Son yıllarda konut projelerinin geliştirildiği gözde ilçelerden biri olan Pendik’te ortalama metrekare birim fiyatı 3.016 TL.

4. Çekmeköy
Önceleri Ümraniye’ye bağlı bir belediye olan Çekmeköy, 2009’da Ömerli, Alemdağ ve Taşdelen ilk kademe belediyelerinin tüzel kişiliklerinin sona ermesi ve bu belediyelere bağlı 17 mahalle ile 5 köyün katılmasıyla oluşan yeni bir ilçe. Çekmeköy’de ortalama metrekare birim fiyatı ise 3.021 TL.


Geri Dön